RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Papir: Venter ytterligere konsolidering

Sist oppdatert:
Verdens største papir- og treforedlingskonsern, amerikanske International Paper, forventer en ytterligerer transatlantisk konsolidering av bransjen
Det skriver Dagens Industri fredag.

- Det er flere transatlantiske fusjoner som vil virke fornuftige. Jeg tror noe vil skje de neste få årene, sier visepresident James Melican i IP til avisen.

Blant IPs største konkurrenter er finsksvenske Stora, Enso, fisnke UPM-kymmene og amerikanske Weyerhauser. Alle er selskaper som Melican mener vi lede konsolideringen av bransjen.

- Jeg tror alle vil ønske å velge sin dansepartner og ikke bare være av de som er til overs, sier Melican, som forventer at de amerikanske selskapene vil være mer aktive enn de europeiske i prosessen, skriver Dagens Industri.

- Utviklingen går i retning av at det vil være færre en et halvt dusin treforedlingsselskaper rundt i verden, sier han til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere