RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Papirgigant med underskudd som ventet(Ny)

Sist oppdatert:
Verdens største avispapirprodusente Abitibi Consolidated fikk et udnerskudd i fjerde kvartal på linje med konsensus. Det er også lagt frem tall for PanAsia som eies sammen med Norske Skog
Abitibi fikk et nettoresultat på minus 80 millioner canadiske dollar i fjerde kvartal, eller 18 cent pr. aksje. Det er på linje med konsensus ifølge estimater innhentet av First Call.

Omsetningen endte på 1,2 milliarder dollar, mot 1,3 milliarder dollar i samme periode i fjor.

Fjerde kvartal til Abitibi er preget av permanente nedstengninger av to avispapirmaskiner, samt stopp i produksjonen i overskuelige fremtid for ytterligere to anlegg. Dette har gitt engangskostnader på 134 millioner dollar i kvartalet.

- Vår fokuserte nedetidsstrategi bør spare oss for ytterligere 125 millioner dollar i driftskostnader i 2004. Mens etterspørselen etter avispapir bedres i Nord-Amerika, har Abitibi flere gir for å kunne dra fordel av denne oppturen enn noen annen produsent, sier konsernsjef John Weaver i Abitibi i en kommentar.

PanAsia svakere

Når det gjelder selskapets asiatiske virksomhet, PanAsia Papers, som eies på 50/50-basis med Norske Skog. PanAsia fikk et resultat på 6 amerikanske millioner dollar i fjerde kvartal etter en omsetning på 233 millioner. Driftsresultat før avskrivninger endte på 25 millioner dollar.

Ifølge PanAsia har 2003 resultatene blitt preget av lavere priser og en svekket amerikansk dollar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere