RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Papirgiganter fusjonerer

Sist oppdatert:
De store nordamerikanske papirprodusenten Bowater og Abitibi-Consolidated har blitt enige om å fusjonere.
Det nye konsernet AbitibiBowater vil bli Nord-Amerikas tredje største og verdens åttende største innen papir og treforedlingssektoren.

De to konsernene opplyser at de vil fusjonere som likeverdige selskaper i en ren aksjetransaksjon. Canadiske Abitibis aksjonærer vil få 48 prosent av aksjene, mens amerikanske Bowaters aksjonærer får 52 prosent.

Det sammenslått konsernet vil ha en omsetning på 7,9 milliarder dollar. Selskapsverdien, entreprise value, vil bli i overkant av 8 milliarder dollar. samlet markedsverdi er 2,4 milliarder dollar.

Både Abitibi og Bowater er store innen produksjon av avis- og magasinpapir og de forventer synergieffekter basert på kostnadsbesparelser i størrelsesorden 250 millioner dollar.

Det nye konsernet vil eie 32 masse- og papirfabrikker og 35 anlegg for produksjon av andre treprodukter. Hovedkontoret blir lagt til Canada.

Aksjekursen til Norske Skog stiger på meldingen om fusjonen som vil bety ytterligere konsolidering av Norske Skogs hovedmarked innen avis- og magasinpapir.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere