RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Papir/Skog: Svakt som ventet fra Bowater(NY)

Sist oppdatert:
Den store nordamerikanske avispapirprodusent Bowater fikk et resultat pr. aksje en cent bedre enn ventet i fjerde kvartal, og forventer en gradevis bedring i 2003. Selskapet varsler prisøkning
Det går fem av resultatrapporten for fjerde kvartal.

Bowater la frem et resultat på minus 77 cent pr. aksje for kvartalet, mens det ifølge First Call var ventet et underskudd på 78 cent.

- Etter et meget vanskelig år, forventer vi en gradvis bedring i våre viktigste produktlinjer gjennom 2003. Mens prisingen bedres, bør våre lavere produksjonskostnader og forbedrede produktmiks sette selskapet i stand til å bli lønnsomt og vise positiv kontantstrøm i løpet av andre halvår 2003, sier konsernsjef og styreformann Arnold M. Nemirow i Bowater i en kommentar.

Avispapirprisene oppnådd av Bowater i fjerde kvartal lå 15 dollar pr. tonn over tredje kvartal. I likhet med Abitibi, så har Bowater informert sine nordamerikanske kunder om at de vil øke avispapirprisene med 50 dollar pr. tonn med virkning fra 1. mars

Omsetningen i fjerde kvartal endte på 666 millioner dollar, mot 705,4 millioner i samme periode i fjor. Resultatet inkludert engangsposter og restrukturering endte på minus 66,6 millioner dollar, mot pluss 16 millioner i samme periode i fjor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere