Gå til sidens hovedinnhold

«Pappa-blogger» går langt for «likes»

Rune Bjugan vil ta med jentene sine på en litt annerledes tur. Men hvor lang den blir får de ikke bestemme selv.

VEITVET: Våren 2014 skal Rune Bjugan, Ruby Hansen og døtrene Stella (5 år) og Thyra (21 måneder) gå 100 meter per «like» de får på siden «Pappalykke» på Facebook.

På veien skal familien samle inn penger til Blå Kors Barn og Unge for å kunne gi et tilbud til familier som ellers ikke ville hatt råd til å reise på ferie.

Hvor langt han og familien skal gå er dermed prisgitt hvor mange som interesserer seg for saken.

– Ideen oppsto etter at jeg besøkte Youtube og så en film om å gi noe til andre uten å forvente å få noe tilbake selv. Det tenkte jeg måtte være en fin holdning å videreformidle til mine barn, forteller Rune, som driver bloggen «Pappalykke».

TIPS: Her opplever du Oslo helt gratis

Sunne verdier

Etter en prat med jentene i familien, og kanskje spesielt forloveden Ruby, ble gåturen et faktum. De var skjønt enige om at de ville bidra med sin tid for å gi til et godt formål.

Både Rune og Ruby jobber i barnehage, og har sett på nært hold hvordan praten etter sommerferien for mange barn resulterer i fullstendig stillhet.

De håper prosjektet kan bidra til å skape mer oppmerksomhet rundt barn i familier som aldri har råd til å reise på ferie.

– Vi er oppdratt til å tenke på dem som ikke har det like godt som oss, og det synes vi er sunne verdier å gi videre. Det er viktig at barna lærer at de hjelper til der de kan, sier Rune.

Foreldrene er opptatt av at døtrene skal lære at man kan gjøre en innsats for noen andre, uten at man selv skal måtte tjene på det.

LES OGSÅ: Ida (84) og Ingunn (24) bor i kollektiv sammen

Pauseplikt – også for vitser

– Men det er alt for langt!

Storesøster Stella er familiens kanskje største skeptiker, men etter å ha blitt lovet at turen skal inneholde flust av spisepauser, lekepauser og popcornpauser mykes hun opp noe.

– Og hvis du har en vits du vil fortelle, så kan vi jo stoppe for å ta en vitsepause også, beroliger pappa.

Stella nikker lett, og er tilsynelatende fornøyd med svaret hun får.

– Vi må stoppe når vi må, og planen er absolutt ikke å legge ut på en hard langtur. Med en toåring på slep er det klart vi må ta tiden til hjelp, men jeg sikkert på at dette er noe vi alle får noe igjen for.

LES OGSÅ: Dette har du aldri sett i Oslofjorden før

Hundre meter for en «like»

Foreløpig har antallet «likes» resultert i en rute på 2,2 mil. 31. august summerer Rune og familien opp antall meter de skal legge bak seg.

Turen ventes å starte våren 2014. Det henger sammen med ønsket om at minstemann Thyra også skal kunne klare å gå så langt som mulig.

– Enn så lenge er planen å begynne turen gjennom Oslo til Skøyen gjennom Lysaker og Asker. Men noen endelig rute er ikke fastslått. Først må vi finne ut hvor langt vi skal gå, så får vi se hvor ruta blir lagt, forteller Rune.

Dersom du har lyst til å donere hundre meter ekstra til familiens noe uvanlige gåtur kan du gjøre det på www.facebook.com/pappalykke.

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere