Gå til sidens hovedinnhold

Pappa dømt til 11 års fengsel for voldtekt av datter

En mann i 40-årene er dømt til 11 års fengsel for gjentatte voldtekter av datteren.

OSLO TINGRETT (Nettavisen): - Hun er veldig lettet over å bli trodd på alle punkter, sier Wenche Andreassen som er bistandsadvokat for datteren.

Faren til den unge kvinnen ble tirsdag dømt for å ha voldtatt sin datter en rekke ganger fra 2002 til 2012, samt for gjentatte voldelige overgrep mot kone og datter.

Mannen er dømt til 11 års fengsel. Dette var i tråd med den påstanden som påtalemyndigheten la ned.

Til fradrag kommer 344 dager som mannen har sittet i varetekt. Han må også betale 590.000 kroner i oppreisning og erstatning til datteren.

Mannen anket dommen på stedet. Saken vil dermed bli behandlet på nytt i lagmannsretten.

- Det er klart det blir tøft, men det utfallet var hun forberedt på, sier Andreassen.

Trusler og vold
Datteren var ti år da overgrepene skjedde, og de fortsatte til hun var 20 år.

Datteren har fortalt at faren flere ganger vekket henne om natten, og tok henne med til boden eller garasjen der han forgrep seg på henne.

Retten finner det bevist utover enhver rimelig tvil at faren har voldtatt datteren fra hun var 10 år til hun var 20 år.

I noen tilfeller der hun hadde nektet faren sex, hadde han truet med å drepe kjæledyret hennes, og var også voldelig mot henne.

Skjult for moren
I begynnelsen gjorde jenta motstand men etter hvert lot hun det «stå til» for at faren skulle bli fort ferdig, og for at faren ikke skulle bli sint.

Datteren skjulte også overgrepene for mor og ba ved et tilfelle moren kjøpe angrepille fordi hun fryktet at faren hadde gjort henne gravid. Hun unnskyldte seg til moren med at en jevnaldrende guttevenn kunne ha gjort henne gravid.

Selv om datteren skjulte overgrepene for moren, opplever hun likevel at moren ikke har villet se eller forstå hva faren gjorde med henne.

Ikke trodd av mor
Da kvinnen anmeldte faren for voldtekt, tok moren avstand fra datteren. I Oslo tingrett sa moren også at datteren kan ha fantasert om overgrepene av faren. Dette har ikke retten trodd på.

Den domfelte pappaen har nektet for voldtektene og kommet med ulike forklaringer på hvordan politiet har funnet biologiske spor etter faren blant annet i datterens seng.

Disse forklaringene har altså ikke Oslo tingrett trodd.

Vil ha kontakt med faren
Retten slår fast at det ikke er en formildende omstendighet at datteren også har uttalt seg pent om faren, og fortalt at han hjalp henne når hun selvskadet seg.

Datteren har også sagt at hun ønsker kontakt med faren i fremtiden, til tross for det han har gjort mot henne.

Reklame

Endelig på lager igjen: Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk