RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pappa fengslet for vitnepåvirkning

Forsvarer Oscar Ihlebæk
Forsvarer Oscar Ihlebæk (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Faren til en tiltalt i barneransaken er fengslet, siktet for vitnepåvirkning.

Oslo (NTB): Faren til en av de tiltalte i barneranssaken i Oslo ble onsdag varetektsfengslet, siktet for å ha påvirket andre tiltalte i saken til å endre forklaring.

19 ungdommer mellom 15 og 20 år er tiltalt for å ha ranet barn og ungdommer i Oslo for mobiltelefoner. Mange av de fornærmede ble utsatt for vold under ranene.

- Han er siktet for å ha forsøkt å påvirke aktører, herunder tiltalte i ranssaken som går for retten, sa politiadvokat Inger Skjeppe Salberg i Oslo politidistrikt.

Onsdag ble den 44 år gamle faren til en av de tiltalte varetektsfengslet i fire uker. Faren skal ifølge siktelsen ha fått flere av de andre tiltalte til å endre forklaring i sønnens favør. Retten ga påtalemyndigheten medhold i fengsling på grunn av fare for bevisforspillelse og gjentakelse.

- Han har snakket med sønnens venner om helt alminnelige ting. Man kan selvsagt ha en oppfatning av at dette ikke var særlig smart, men det er min klare oppfatning at det ikke er straffbart, sier sønnens og farens forsvarer, advokat Oscar Ihlebæk til TV 2.

Ifølge VG overhørte en politiadvokat faren i samtale med en annen mann i tinghusets heis. «Nå har alle de andre forklart at sønnen min ikke var med, bortsett fra én. Han skal jeg ta meg av senere», skal 44-åringen ha sagt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere