RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pappa gikk til Støre - bekymret for datteren


Nestleder i Ap, Trond Giske, og partileder Jonas Gahr Støre møttes torsdag. Giske beklager etter møtet med Støre.
Nestleder i Ap, Trond Giske, og partileder Jonas Gahr Støre møttes torsdag. Giske beklager etter møtet med Støre. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
– Datteren min avviste det hun oppfattet var forsøk på å få henne til å bli med ham hjem.

Et av Giske-varslene gjelder nestlederens oppførsel overfor en ung servitør på en Fafo-fest, skriver VG Nett torsdag kveld.

Hennes far varslet selv partileder Jonas Gahr Støre denne uken:

– Jeg sendte mandag denne uken et brev til Jonas Gahr Støre og varslet ham om en hendelse i 2012, hvor min datter ble oppsøkt av Trond Giske under Fafo-festen, forteller faren, som er Fafo-ansatt, til avisen.

Han legger til at:

– Datteren min avviste det hun oppfattet var forsøk på å få henne til å bli med ham hjem. Men på en eller annen måte fant Giske ut hva datteren min heter og telefonnummeret hennes, og sendte henne meldinger. Hun syntes det var ubehagelig at en mann i 40-årene, og som var statsråd, oppførte seg på denne måten.

Giske var på det tidspunktet næringsminister og 45 år, mens servitøren var 21 år. Hun beskriver kontakten som «rar» og «ubehagelig», ifølge VG Nett.

Les også: Trond Giske beklager

Giske: - Beklager sterkt

Giske sier han ikke vil kommentere enkeltsaker, men uttaler seg slik i en pressemelding fra Arbeiderpartiet:

- Jeg er gjort kjent med at det er kommet varsler som angår meg, sier Trond Giske. Jeg har hatt en gjennomgang av dette sammen med Jonas og Kjersti i dag og tatt til meg kritikken. Jeg tar på alvor at jeg har opptrådt på en måte som har vært belastende. Det beklager jeg sterkt. Det er mitt ansvar å bidra til at ingen opplever meg slik.

- Jeg ser at slike opplevelser er negativt for partiet og for partikulturen vi skal ha, og at det er et særlig ansvar for oss som har ledende tillitsverv å sørge for en god partikultur. Dette tar jeg til meg og vil gjøre mitt for å bidra til dette, sier Giske.

Nettavisen har vært i kontakt med Giskes apparat for en ytterlige kommentar etter møtet med Støre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere