Gå til sidens hovedinnhold

Pappa la ut video på Twitter av sønnen (22) som ble slått ned: Mann (18) siktet for blind vold

Siktet for blind vold:

Mann (18) siktet for kroppskrenkelse etter blind vold av mann (22).

Politiet har pågrepet og siktet en 18-åring som de mener er gjerningsmannen i en voldsvideo fra Stavanger sentrum. Mannen skal avhøres mandag.

Mannen er siktet for kroppskrenkelse. 18-åringen ringte selv inn til politiet søndag og fortalte at det var han som utførte gjerningen.

–Han ble pågrepet mandag på grunn av fare for bevisforspillelse. Han skal avhøres i løpet av dagen, sier politiadvokat Stian Eskeland til Rogalands Avis.

– Politiet er kjent med at det sirkulerer en video på sosiale medier som viser en voldshendelse i Stavanger sentrum. Politiet har opprettet sak på forholdet og har startet innledende etterforskning, opplyste operasjonsleder Toralv Skårland i Sørvest politidistrikt i en pressemelding søndag kveld.

Slått i ansiktet

Sønnen (22) til Stavanger-mannen visste ikke at han var blitt slått ned før han en uke senere fikk vite at det var fanget på film.

- Her har vi begge gjerningspersonene - en som filmer og en som slår. Vanligvis er det jo tilfeldige ute på byen som filmer noe slikt, så det gjør jo denne filmen spesiell, sier faren til Nettavisen.

Søndag la faren ut en film på Twitter, i håp om å finne gjerningspersonene som står bak den.

Filmen viser en mann som kommer bort og tilsynelatende slår av en prat med sønnen (22), før mannen plutselig slår ham rett i ansiktet med knyttneven. Sønnen havner i bakken før han blir løftet opp igjen og etter hvert kommer seg bort fra stedet.

Faren forteller at hans sønn følte seg dårlig dagen etter hendelsen. Han våknet med hodeverk og begynte etter hvert å spy, noe som var ulikt ham.

Men det tok nesten en uke før han forsto hva som hadde skjedd. Det var ikke før han tilfeldigvis fikk sett filmen.

- Det er tydelig at det var en planlagt handling, og du ser at han som filmer er proff i dette. Han zoomer inn på den som blir slått og det er tydelig at dette skal vises fram, mener faren.

- Hvordan var det for deg som far å se filmen?

- Det var rett og slett helt jævlig. Det er klart at det kjennes i pappahjertet, men etter hvert glir også den følelsen over i en fortvilelse og forbannelse, sier faren.

Far og sønn har også vært i kontakt med politiet, som startet etterforskning av saken på søndag. Mandag ettermiddag ble det kjent at en mann 18 er siktet i saken.

- Politiet var veldig kjent med denne problemstillingen. Og du ser jo at han som filmer er proff. Han zoomer inn, og han zoomer inn på den som blir slått, ikke på den som slår. Det er tydelig at dette skal vises fram, sier faren.

Å legge ut videoen satt langt inne, men faren så ikke at det ville være mulig å få tak i gjerningspersonene på noen annen måte. Tilbakemeldingene har vært mange.

Videoen har over 20.000 visninger på Twitter søndag kveld, og faren opplever at mange ønsker å hjelpe, blant annet ved å dele videoen videre. Han forteller at han har vært opptatt av å slette meldinger der folk blir nevnt med navn.

- Jeg har nok slettet en 20 til 30 kommentarer. Jeg vil ikke at uskyldige skal dømmes, og navnene skal til politiet, sier faren, som nå tror de vet hvem de aktuelle gjerningspersonene er.

Faren til 22 -åringen har også vært ute på Twitter og kommentert politiets innsats.

- Politiet melder nå at de har kontroll på gjerningspersonene i videoen som ble publisert tidligere i dag. Alt dette som en følge av de tips og det engasjement som har vært gjennom dagen. Tusen takk til alle som har bidratt, skriver han på Twitter.

– Det er gledelig, og det viser at det var riktig å dele videoen. Det er synd at man må gå til disse skrittene, for det har jo vært belastende, også for folk som har vært mistenkt, men som ikke har hatt noe med det å gjøre, sier faren.

Han slettet videoen fra sosiale medier senere søndag kveld.

(Nettavisen/NTB)

Les også

Ungdom skal ha filmet vold mot kvinne i 80-årene

Les også

Politiet bekymret over avtalte slåsskamper flere steder i landet

Kommentarer til denne saken