*Nettavisen* Nyheter.

Pappa puttet narkotika i bagasjen til egne barn

Foto: (Tom Gustavsen)

Nederlenderen kom til Norge sammen med sine to døtre med fly fra London. Nå sitter han arrestert etter at han forsøkte å brukte døtrene til å smugle narkotika.

16.06.13 09:03

- Dette er skikkelig dårlig gjort mot unga, og heldigvis ikke noe vi ser ofte.

Vaktleder Joel Johannessen ved Gardermoen politistasjon er opprørt etter hendelsen lørdag kveld.

Nederlenderen er nå pågrepet og arrestert for narkotikasmugling, mens barna er hentet av barnevernet, skriver RB.no.

Klassisk smuglerrute
Etter at flyet fra Gatwick i London hadde landet ved Oslo Lufthavn, stilte tollerne seg som vanlig opp for å ta kontroller av flypassasjerene. Ankomster fra London er ruta der tollerne gjerne tar flest narkotikasmuglere. Det var i og for seg ikke noe nytt denne gangen: Til sammen fire personer ble tatt med khat i bagasjen på Gardermoen.

De tre første viser seg å være relativt rutinepreget.

En rumensk mann og to britiske damer kom til landet med rundt 20 kilo khat hver seg. Mannen kom alene, mens kvinnene reiste i følge. Alle sakene ble løst med forelegg i størrelsesorden 6.000 til 10.000 kroner.

Etter at fjerdemann hadde blitt kontrollert og avslørt inne i kontrollrommet, sperret imidlertid både tollere og politibetjenter opp øynene. For ikke bare hadde han smuglet khat. Han hadde også plassert det narkotiske stoffet i bagasjen til sine to mindreårige døtre.

Som om ikke det var nok, så var mengden betydelig over det som vanligvis løses med forelegg.

- Han påtok seg for så vidt ansvaret for å ha pakket bagasjen til døtrene. Til sammen beslagla vi 52 kilo khat, sier Johannessen.

Har skjedd før
Og siden saken ikke kunne løses ved forelegg, ble konsekvensene langt verre for alle de tre reisende.

Faren ble pågrepet og arrestert. Døtrene ble på sin side hentet av norsk barnevern.

- Det ble fattet et hastevedtak på barna. De er nå overlevert barnevernet, mens faren vil bli framstilt for retten mandag, sier vaktlederen.

- Hva vil skje med barna nå?

- Fram til da og inntil det er framskaffet eventuelle håndfaste opplysninger på at de jentene har andre pårørende som kan hente dem her i Oslo, så blir de tatt hånd om av barnevernet her, svarer han.

- Har dere opplevd noe lignende tidligere?

- Vi har hatt noen få tilfeller. Senest i forrige uke kom det noen damer med barn som smuglet altfor mye sigaretter. Foreløpig kan vi ikke si at det er noen trend, men det er noen signaler vi må følge opp her, sier Johannessen.

Les flere saker fra RB.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.