Tirsdag fikk familien melding om at Robert Skaanes (34) var savnet i Sørishavet. Onsdag var den nærmeste familien samlet i Asker og fulgte rapportene fra redningsoperasjonen, skriver Østlandsposten.

– Vi vet ingenting annet enn det vi hører på nyhetene og får fra Hovedredningssentralen i Bodø. Utover det er det lite vi kan gjøre, men vi er fortsatt optimistiske, sier far Arne Skaanes.

Familien lever i håpet om at «Berserk» er trygg. Torsdag formiddag var Arne Skannes på skitur sammen med barnebarna.

– Vi prøver å gjøre litt vanlige ting. Situasjonen er veldig spesiell. Nå har nyheten rullet og gått i alle kanaler det siste døgnet, og vi forsøker å ikke følge med altfor mye. Det er lite vi kan gjøre uansett. Vi er slitne. Nå forsøker vi å koble ut og konsentrere oss om å ta hånd om barnebarna. Vi tar en dag av gangen, sier Skaanes som er lektor ved Thor Heyerdahl VGS.

Natt til torsdag ringte «Berserk»-kaptein Jarle Andhøy til Arne Skaanes.

– Han ringte meg på mobilen klokken 00.45. Alt sto bra til med de to på land. Han hadde ikke hatt kjennskap til at «Berserk» var meldt savnet. Han var imidlertid veldig optimistist i forhold til at man skal lokalisere båten. Jarle er et veldig positivt menneske. Han fortalte at han hadde gitt Hovedredningssentralen opplysninger om hvor båten kunne befinne seg. Jarle var nå på vei til forskningssenteret, forsto jeg, men jeg er usikker på om motorsykkelen de brukte til Sydpolen fremdeles fungerer, sier Skaanes.

Robert gikk på videregående skole i Larvik sammen med Jarle Andhøy.

Familien hadde sist kontakt med Robert da «Berserk» dro fra New Zealand mot Sydpolen 22. januar i år. Ferden startet allerede i 2009 etter å ha passert Nordvestpassasjen. Robert Skaanes mønstret på i Filippinene i januar i fjor – og har vært på «Berserk» i over et år.

– Vi blir hele tiden oppdatert av Hovedredningssentralen. Vi har nettopp snakket med foreldrene til Jarle, som bor i Lysaker.Men det er viktig for oss å koble litt av, og nå i disse dager er det jo ski-VM på hjemmebane, avslutter Skaanes.

Les flere saker fra Østlandsposten her.