RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Par i hjerter» i mai

Sist oppdatert:
Maybritt smiler lurt til sin forlovede. For nå kan det bli bryllup likevel etter at Fylkesmannen har satt seg selv på saken.

(iBergen.no) Saken om Maybritt Stusdal Matre og Kåre Morten Watne har engasjert hele landet. De to filmkjendisene fra filmen «Kabal i hjerter» har vært kjærester og forlovet i fire år, og alt var klart for stort bryllup i Korskirken 5. mai. Men Fylkesmannen avlyste bryllupet mellom de to psykisk utviklingshemmede kjærestene etter at hjelpevergen stanset planene. Nå kan det se ut til at paret likevel kan smis i hymens lenker i mai.

Engasjert Fylkesmann
Fylkesmann Svein Alsaker har nemlig engasjert seg personlig i saken og går langt i å antyde at saken kommer til å løse seg.

- Vi har et delegasjonsreglement på fylkesmannsembetet og den store strømmen av saker blir delegert etter sakstyper. Men får sakene stor allmenn interesse, griper Fylkesmannen inn. Dette går det automatikk i Og denne saken har fått stor oppmerksomhet for å si det mildt, sier Alsaker til iBergen.no.

- Hva skjer videre nå?
- Det er oppnevnt en ny hjelpeverge og han må få anledning til å uttale seg. Det kommer han til å gjøre i denne uken. I tillegg har advokaten deres også bebudet at han kommer med en mer utfyllende klage. Når disse innstillingene er kommet, vil saken bli avgjort prompte, sier Alsaker som forstår at denne saken har vakt stor oppmerksomhet.

- Det har med menneskelige følelser å gjøre og da er det ikke så rart, sier Fylkesmannen.

Stolte hovedpersoner
Maybritt og Kåre Morten har siden før helgen samlet inn underskrifter av bergenserne.

Det er også startet en privat nettaksjon som bugner over av støtteerklæringer.

Da iBergen.no traff dem på Torgallmenningen tirsdag ettermiddag, var listen på underskrifter kommet over 500. Og folk strømmet bort til paret. Noen med gratulasjoner på forhånd, mens andre higet etter å skrive under.

- Dette er for gale. De burde hatt psykiatrisk behandling de som har bestemt at dere ikke får gifte dere, sa en av damene som hastet bort til kjendisparet.

- Dere slipper jo å gå bort til folk - de kommer til dere?
- Ja, det er veldig kjekt at de støtter oss. Nå har vi fått over 500 underskrifter og 1200, tror jeg det var, på internett.

- Og nå ser det ut til at alt går i orden med bryllupet også?
- Ja, alt er i alle fall klart med brudekjole og alt sammen, smiler de to som nå håper å kunne gå opp kirkegulvet i Domkirken 5.mai.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere