RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

PAR klargjør for produksjonsboring

Sist oppdatert:
Oljeselskapet PA Resources har nå sikret seg en borerigg til det planlagte boreprogrammet på selskapets lisenser utenfor Tunsisia. De oppdaterer samtidig på produksjonsmålet for Didon-feltet
PA Resources har inngått en kontrakt med det amerikanske riggselskapet Diamond Offshore om å leie den oppjekkbare riggen Ocean Spur. Riggen kan operere på havdyp på inntil 300 fot.

Leiekontrakten gjelder for en periode på 12 måneder fra første kvartal. I første omgang skal riggen bore tre produksjonsbrønner på PARs Didon-felt på tunisisk sokkel. Brønnene skal tilknyttes den nye produksjonsplattformen til PAR.

PAR vil også å bruke jack-up-riggen til boring av en letebrønn på Zarat-lisensen. I tillegg vurderes det å bore en avgrensningsbrønn tilknyttet Elyssa-funnet med tanke på et akselerert utviklingsprogram for feltet.

Oljeselskapet melder at de opprettholder produksjonsmålet på 20.000 fat pr. dag i forbindelse med at de tre nye produksjonsbrønnene ferdigstilles. Dette er ventet å skje i løpet av andre kvartal 2006.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere