RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Paradisøya nærmer seg

Sist oppdatert:
Drømmen om en øde øye kommer stadig nærmere. Nå har også charterselskapene mer luksusferie på programmet.

(SIDE2): I større grad enn før har reisearrangørene begynt å selge turer til paradislignende øyer som ligger i tilknytning til kjente reisemål som Mauritius, Maldivene, Isla de Margarita, Kapp Verde, Cape Panwa og Koh Mook.

Tilgjengelighet

- Drømmen om den øde øya er blitt litt mer tilgjengelig. Den mer spektakulære feriereisen prioriteres blant barnefamilier, sier daglig leder i Star Tour, Jørn Kristiansen.

Han kan friste med en stadig mer eksotisk katalog til sine kunder. Med 17 nyheter i ti tropiske land øker de omfanget til denne type reisemål med 20 prosent til vintersesongen.

- Mye er nå «ikke Star Tour». Vi har alt nå, konstaterer informasjonssjef Lena Petersson.

Hun presiserer at det fortsatt er Kanariøyene som gjelder for de fleste. Det er ikke alle som vil sitte opptil 13 timer i fly.

Kvinnenes favoritt

Høsten 2005 gjennomførte Star Tour en undersøkelse der kvinner kåret Mauritius til sin favoritt. Nå lanserer de direkteflygninger til øya, med ukentlige avganger fra 1. november. Prisene ligger på 9745 kroner for en uke og oppover.

- Aldri før har mulighetene vært større til å oppleve denne type øyer. Vi har utvidet tilbudet ved å sette opp et eget fly til Mauritius, og med et større volum kan vi gi bedre priser, forklarer Petersson.

Prioriterer opplevelser

Hun tror det er flere grunner til at nordmenn nå tar seg rå til å reise langt og til svært eksotiske destinasjoner.

- En god økonomi ligger alltid i bånd. Ellers vet vi at reiser og opplevelser står høyt på prioriteringslista til folk. Noen har jo også opptil seks eller sju uker ferie i løpet av et år. Da er det enklere å bruke to av dem til en lengre tur på vinteren, mener Petersson.

- I tillegg vil mange virkeliggjøre drømmene sine. Mauritius er noe man vil oppleve en eller to ganger i livet. Her er det mye griselekkert, legger hun til.

Før var øyer på Mauritius, Maldivene eller Seychellene forbundet med luksusferier eller bryllupsreiser, men nå er også dette blitt en feriedestinasjon for både eldre og barnefamilier.

Star Tour er spesielt stolt over sine temareiser ut fra Mauritius. Herfra går det an å ta turen både til Madagaskar og La Reunion.

Mye eksotisk

Av andre eksotiske nyheter fra Star Tour kan man nevne karibiske Isla de Margarita, som ligger utenfor kysten av Venezuela. Charterselskapet drar også til Kapp Verde til vinteren. Det samme gjelder for kinesernes svar på Hawaii - øya Hai Nan.

Goa er også en øy de fleste charterselskapene satser på til vinteren. I tillegg til Star Tour drar både Apollo, Ving og Saga til dette indiske ferieparadiset. De to sistnevnte kombinerer gjerne en slik tur med et stopp på Maldivene.

Les også:

Vakker start på ekteskapet

Selger ferie på kreditt

Hit reiser vi i sommer

Khao Lak er tilbake

Flere reisesaker finner du her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere