RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Parat saksøker Norwegian

Bjørn Kjos på en pressekonferanse tidligere i år.
Bjørn Kjos på en pressekonferanse tidligere i år. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Fagorganisasjonen Parat leverte mandag en stevning til tingretten.

Februar i år gikk pilotene ansatt i datterselskapet til Norwegian Air Shuttle (NAS), Norwegian Air Norway (NAN), ut i en elleve dager lang storstreik. 

Les også: Streik blant flygerne i Norwegian

Les også: Nå merkes Norwegian-streiken

Streiken endte med at pilotene oppnådde en sterkere binding til morselskapet, men under streiken varslet Parat søksmål mot Norwegian. I dag leverte fagorganisasjonen en stevning til tingretten, melder de i en pressemelding mandag.

Les også: Streiken i Norwegian er over

- Pilotene som er organisert i Parat aksepterer at de formelt er ansatt i datterselskapet, men hevder morselskapet også har et reelt arbeidsgiveransvar for de ansatte, skriver Parat til Dagbladet.

Parat velger å ta Norwegian for retten, etter at Asker og Bærum tingrett forrige uke fastslo at Norwegian må betale 530 000 kroner i erstatning til en pilot som ble skadd i en ulykke. Det ble også slått fast at både morselskap og datterselskap har arbeidsgiveransvar, ifølge NTB. 

Advokat Christen Horn Johannessen i pilotens fagforening Parat sier at spørsmålet om hvilket selskap som faktisk har arbeidsgiveransvaret, er det samme som var tema under pilotstreiken i Norwegian tidligere i år.

– Vi tar søksmålet til etterretning og vil avgi svar til retten når den tid kommer, sier kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til E24.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere