*Nettavisen* Nyheter.

Parat saksøker Norwegian

Bjørn Kjos på en pressekonferanse tidligere i år. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Fagorganisasjonen Parat leverte mandag en stevning til tingretten.

04.05.15 18:27

Februar i år gikk pilotene ansatt i datterselskapet til Norwegian Air Shuttle (NAS), Norwegian Air Norway (NAN), ut i en elleve dager lang storstreik.

Les også: Streik blant flygerne i Norwegian

Les også: Nå merkes Norwegian-streiken

Streiken endte med at pilotene oppnådde en sterkere binding til morselskapet, men under streiken varslet Parat søksmål mot Norwegian. I dag leverte fagorganisasjonen en stevning til tingretten, melder de i en pressemelding mandag.

Les også: Streiken i Norwegian er over

- Pilotene som er organisert i Parat aksepterer at de formelt er ansatt i datterselskapet, men hevder morselskapet også har et reelt arbeidsgiveransvar for de ansatte, skriver Parat til Dagbladet.

Parat velger å ta Norwegian for retten, etter at Asker og Bærum tingrett forrige uke fastslo at Norwegian må betale 530 000 kroner i erstatning til en pilot som ble skadd i en ulykke. Det ble også slått fast at både morselskap og datterselskap har arbeidsgiveransvar, ifølge NTB.

Advokat Christen Horn Johannessen i pilotens fagforening Parat sier at spørsmålet om hvilket selskap som faktisk har arbeidsgiveransvaret, er det samme som var tema under pilotstreiken i Norwegian tidligere i år.

– Vi tar søksmålet til etterretning og vil avgi svar til retten når den tid kommer, sier kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til E24.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.