RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pareto bull på Blystad

Sist oppdatert:
Oljeserviceselskapet i gråmarkedet kan bli en doblingskandidat.
Pareto har stor tro på Wilhelm Blystads MPF. I en analyse skriver meglerhuset at selskapet burde innen to til seks måneder få på plass en kontrakt for en av de flytende fartøyene. Det vil i så fall føre til en reprising av oljeserviceselskapet.

Aksjen har fått juling etter at de meldte om kostnadsøkninger og forsinkelser tidligere i år. Samtidig var forventningene skrudd opp for tidlig. Likevel har andre selskaper som har opplevd de samme problemene ikke blitt straffet like hardt.

Levering av det første fartøyet som kombinerer boring, laste og oljeproduksjon er nå satt til midten av 2009, og Pareto trekker frem at byggingen går som planlagt og innenfor budsjett. Innordningen vil kunne bore på dypt vann og er en av få som er ledig på markedet i 2009. Det gjør selskapet langt mer attraktivt.

MPF måtte droppe en børsnotering på vårparten etter at Oslo Børs ikke var fornøyd med den finansielle situasjonen. Nå har de planer om å søke igjen.

I analysen operer Pareto med et kursmål på 27 kroner per aksje og har en kjøpsanbefaling. Selv om meglerhuset trekker frem at det er risiko i forbindelse med nybyggingsprogrammet, trekker de frem at MPF er en doblingskandidat. I tillegg til en snarlig kontraktinngåelse blir triggere som strategiske partnerskap og innsidekjøp trukket frem.

Aksjen stiger 6,25 prosent til 17 kroner på Norges Fondsmeglerforbunds OTC-liste.

Oppsummering:

Anbefaling: Kjøp Kursmål: 27 kroner per aksje
Meglerhus: Pareto Securities

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere