RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pareto hausser oljemygg

Sist oppdatert:
Meglerhuset Pareto Securities er ikke mindre positive til oljeselskapet PA Resources etter gårsdagens kjøp av 10 prosent i Volve-feltet. De hever nå kursmålet på aksjen som så langt har steget 225 prosent siden nyttår
Pareto mener at PARs kjøp av franske Totals 10 prosentsandel i Volve-feltet øker verdien på selskapet med 5 kroner pr. aksje. De hever is amme analyseoppdatering sine resultat estimater fro PAR med 20 prosent.

PAR må ut med 205 millioner kroner for eierandel som øker selskapets olje og gassreserver med 7 millioner fat oljeekvivalenter. Pareto mener PAR må ut med 200 millioner i forbindelse med utbyggingen av Volve, som gir total investering i Volve på 8,80 dollar pr. fat.

Meglerhuset justere samtidig opp sine resultatestimater til henholdsvis 8,60 og 10,90 svenske kroner for årene 2007 og 2008, når Volve forventes å være i produksjon.

PARs sensitivitet på EPS-nivå vil ifølge Paretos beregninger ligge på 0,42 svenske kroner pr. aksje ved en endring i oljeprisen på 1 dollar pr. fat.

Oppsummering:

Anbefaling: Kjøp Kursmål: 80 NOK
Meglerhus: Pareto Securities
Dato: 14. juni 2005

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere