RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pareto hever Questerre

Sist oppdatert:
Meglerhuset Pareto skrur opp kursmålet til oljeselskapet Questerre og mener selskapet er en god eksponering mot kanadisk naturgass. Sjekk analysen her:
Pareto hadde tidligere et kursmål på 4,5 kroner per aksje i oljeselskapet Questerre, som har gått som en kule på Oslo Børs siden nyttår. Aksjen har løftet seg 56,8 prosent siden nyttår, og Pareto mener aksjen skal videre opp.

De hever kursmålet på aksjen til 7 kroner. Torsdag formiddag ble aksjen handlet til kurs 5,08 kroner per aksje.

Pareto trekker frem at selskapet det siste året har konsolidert sin virksomhet rundt tre kjerneområder. Alberta, der selskapet er inne i Vulcan området samt Westlock. I Vulcan har selskapet gjort et funn av olje og naturgass som har mer enn 1.000 fat oljeekvalienter per dag.

Gode prospekter
Questerre har også virksomhet i British Columbia (Beaver River) og Quebec (St. Lawrence Lowlands).

Ved Beaver River-feltet har partneren til det lille kanadiske oljeselskapet fått den første brønnen i produksjon med 200 fat oljeekvalienter per dag og en ny brønn vil bli boret i sommermånedene. Pareto forventer at dette kan sende produksjonen opp til 1000 fat dagen.

Ved St. Lawrence Lowlands er det oljeselskapet Talisman som tar alle kostnadene ved det initiale leteprogrammet. Seismiske undersøkelser fortsetter og Pareto skriver at de forventer at den første brønnen vil bli boret i løpet av tredje kvartal. Meglerhuset forventer at området har et stort potensiale og forventer at det kan levere flere tusen fat per dag. Questerre har en eierandel på 25 prosent i feltet.

Mindre naturgass-rabatt

Pareto mener det er verd å merke seg at naturgassprisene i Nord Amerika handles til en lavere paritet i forhold til olje; 60 prosent i forhold til 80 prosent som er gjennomsnitt.

Meglerhuset forventer at økte naturgasspriser vil gjenopprette forholdet mellom olje og gass.

- Basert på evaluert risikoverdsetting av selskapets aktiviteter øker vi kursmålet fra 4,5 kroner per aksje til 7 kroner per aksje, skriver Pareto i den ferske analysen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere