RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pareto lokker med gullbud på Gjensidige (NY)

Sist oppdatert:
Meglerhuset Pareto kjører et knalltøft løp mot DnBs bud på Gjensidige Nor og lokker nå investorene med en alternativ løsning verdt opptil 280 kroner pr. Gjensidige Nor-aksje
Pareto har estimert at rundt 45 prosent av aksjonærene i Gjensidige Nor nå forventes å støtte fusjonen med DnB.

Hittil har meglerhuset registrert en negativ holdning til fusjonsplanene fra omlag 27 prosent av aksjonærene i Gjensidige Nor. I tillegg antar Pareto at det er betydelig skepsis blant de 30 prosent av aksjonærene man ennå ikke har vært i kontakt med.

Meglerhuset gjør det de kan for å velte fusjonen mellom DnB og Gjensidige Nor og har nå opprettet en nettside der aksjonærer som vil markere sin misnøye med fusjonen DnB/Gjensidige Nor kan registrere seg.

Pareto mener en alternativ kjøper vil være villig til å betale mer enn DnB for Gjensidige Nor. Dersom Gjensidige Nor står på egne bein verdsetter Pareto banken til 220-260 kroner per aksje.

Meglerhuset mener imidlertid at et alternativt bud vil kunne innbringe mellom 240 og 280 kroner per aksje i Gjensidige Nor.

- Det er andre institusjoner som er interessert i en fusjon med Gjensidige Nor, til vilkår som er vesentlig bedre for aksjonærene, banken selv og de ansatte i Gjensidige Nor, skriver Pareto i et notat til sine kunder.

Pareto mener at striden om Gjensidige Nor fortsatt er i gang. Tidligere har styreformann Bjørn Sund i Gjensidige Nor avvist alle beilere.

Stiftelsen Gjensidige Nor Sparebank og Gjensidige Nor Forsikring kontrollerer 37,2 prosent av aksjene i Gjensidige Nor og er begge for en fusjon med DnB. En fusjon trenger to tredjedels flertall på generalforsamling, og således vil disse to alene kunne velte en alternativ fusjonsløsning.

Faren ved å avvise DnB er dermed at man kan ende opp uten noen fusjonsløsning, slik tilfellet var da DnB og Sampo kjempet om å overta Storebrand våren og sommeren 2001.

Pareto mener det fremdeles er en lang vei å gå før en fusjon mellom DnB og Gjenisdige Nor kan anses å være i boks.

- Investorer bør kjøpe Gjensidige Nor - oppsiden er betydelig og det er begrenset nedside, konkluderer Pareto.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere