Paretos favoritter i februar

Meglerhuset Paretos satser på en diversifisert portefølje i februar og bytter ut to aksjer. Les hvilke aksjer de satser på her:

19.05.08 00:17

Utviklingen på Oslo Børs ble hjulpet av gode nyheter og en sterk utvikling i råvareprisene i januar. Den sterke oljeprisen gjorde januarmåned til en jubelmåned på børsen.I en gjennomgang fra meglerhuset Pareto, vises det at januarporteføljen slo Hovedindeksen på Oslo Børs. Pareto porteføljen steg 8,2 prosent i januar, mens OSEBX steg 6,7 prosent i januar.SeaDrill sterkeste kort

SeaDrill var januarporteføljens sterkeste kort. Aksjen steg godt på oppkjøpet av halvparten i riggselskapet Smedvig. Storebrand steg 16 prosent, Trefoil økte med 15 prosent, Crew la på seg 12 prosent mens Petroleum Geo Service steg 11 prosent. Norway Energy & Marine Insurance lagget porteføljen med en nedgang på 8 prosent i januar, mens Camillo Eitzen & CO også la en demper på oppgangen med en tilbakegang på 6 prosent.Alle disse aksjene var med i Paretos portefølje i januar.Meglerhuset Pareto Securtities har i februarporteføljen valgt å bytte ut Petroleum Geo Service med Ganger Rolf, og Storebrand med Sparebanken Møre.PGS blir byttet ut siden oppsiden i aksjen er blitt mindre. Det sterke seismikkmarkedet og oppsplitting casen er blitt mer inndiskontert i aksjekursen, skriver Pareto i sin porteføljegjennomgang.I sin porteføljekommentar skriver meglerhuset videre at Ganger Rolf og Bonheur har lagget kursen til Fred Olsen Energy med 50 kroner. Ganger Rolf handles dessuten til en rabatt på 11 prosent i forhold til Bonheur. Dermed blir Fred Olsen-tvillingen Ganger Rolf foretrukket i Paretos februarportefølje.Storebrand byttes ut siden aksjen har steget mye den siste tiden. Sparebanken Møre har utviklet seg i motsatt retning, og tas dermed inn i porteføljen. Resten av aksjene forblir uforandret i porteføljen.Paretos portefølje for februar:

*Ganger Rolf


*SeaDrill


*Trefoil


*Camillo Eitzen & Co


*Yara


*Crew


*Tomra


*Tandberg Television


*Sparebanken Møre


* Norway Energy & Marine Insurance

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.