*Nettavisen* Nyheter.

Paris: – To angripere drept i konserthallen Bataclan

UTENFOR: Folk har samlet seg utenfor konsertlokalet Bataclan. Foto: Christian Hartmann (Reuters)

Minst 100 drept i konserthallen Bataclan i Paris.

14.11.15 02:33

- Det er mye som tyder på at det er et terrorangrep, knyttet til islamisme. Men vi har ikke offisiell informasjon ennå, sier viseordfører Patrick Klugman til CNN.

Rundt klokken 01 natt til lørdag, var gisselaksjonene ved Bataclan konsersal over.

- Vi forventer mange, mange døde, og vi ber folk holde seg hjemme i morgen.

LES om angrepene her: Terrorangrep i Paris

Rundt 100 personer skal være drept inne i konsertlokalet, i tillegger 40 mennesker drept i andre angrep i byen. Blant annet en restaurant, en bar og Stade de France, der Frankrike og Tyskland spilte fotballkamp fredag kveld, er åsteder.

President Francois Hollande har erklært unntakstilstand og landets grenser er stengt.

Klikk på bildet for å forstørre.

EVAKUERT: Foreløpig er det uklart hvor mange som er drept, skadd eller har klart å flykte ved Bataclan. Foto: Dominique Faget (Afp)

- Henrettet
Vitner som klarte å flykte fra konserten i Bataclan, da terrorister begynte å skyte, har fortalt at skadde ble skutt på ny i ren henrettelsesstil.

Angriperne skal ha vært umaskerte og ikke sagt noe mens de skjøt. Ifølge et vitne ropte en av angriperne «Allahu Akbar» (Gud er stor) før han begynte å skyte rett inn i folkemengden.

LES mer: Gisselsituasjon i Paris: - Dreper gislene systematisk

Politi og muligens militære skal ha tatt seg inn i bygningen, som ligger kort fra lokalene til Charlie Hebdo, som ble angrepet i januar, blant annet ved hjelp av stiger.

Klikk på bildet for å forstørre.

BATACLAN: Politi har stormet konsertlokalet. Foto: Christian Hartmann (Reuters)

- Ikke over
Politiet stormet konsertsalen like etter midnatt, og ved 01-tiden kom meldinger om at aksjonen var over og to terrorister er døde. 100 mennesker skal ha blitt fraktet ut av politiet.

- Vi vet at Bactalan-aksjonen er over, men vi kan ikke si det samme om anbgrepet mot Paris. Vi vet heller ikke hvor mange som er drept inne på konserten, eller hvor mange som har klart å flykte, sier viesordfører i Paris, Patrick Klugman til CNN.

- I morgen vet vi mer, men for øyeblikket vil det være mye politi og militært tilstede, samt at regjeringen er samlet. Det er seks eller sju åsteder for terroren, og det er ennå mye informasjon som må samles inn.

CNN melder at det skal ha vært rundt 1000 mennesker inne i bygningen da terroristene angrep, en times tid inn i konserten.

Det er det amerikanske bandet Eagels of Death Metal som holdt konsert fredag kveld.

Klikk på bildet for å forstørre.

GISSELSITUASJON: Flere gisler er fremdeles inne i Bataclan. Foto: Kamil Zihnioglu (Ap)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Dominique Faget (Afp)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag