*Nettavisen* Nyheter.

Paris er i sorg

– Det ingen tvil om at det er rom for tårer.

15.11.15 08:10
HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/player?auth=aiArNcEc6-x8OwR_LgKloRaPgoiNCZzexg5XOOheqtgjAH4ictE6BOXK1RNQLVMMYx6MC3scFk5eAUOYmhaNaPR9-p1pr0j7&jsonp=screen9.api.embed&screen9="+typeof(screen9);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

PARIS/OSLO (Nettavisen): Mørket har senket seg over den franske hovedstaden, rundt ett døgn etter de grufulle terrorangrepene fredag kveld.

Nettavisens reporter i Paris, Tommy Brakstad, forteller at franskmennene er tydelig preget og at man er opptatt av å ta vare på hverandre.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

– Det er tydelig at franskmennene tar vare på hverandre. Folk er tydelig preget av det som er skjedd. Man sier ikke mye, men holder rundt hverandre. En del tenner lys og legger ned blomster, forteller Brakstad.

Les bakgrunn her: Terroren i Paris: Dette har skjedd

Lørdag kveld var han til stede ved en markering i Paris, der en mindre folkemengde hadde samlet seg.

Der var det en familiefar som begynte å spille på sekkepipe.

– Dette vitner om at folk trenger å samles. Dette var en mann som kom med sin kone og sitt lille barn og uoppfordret begynte å spille (som man kan se i videoen øverst, red.anm.). Folk satte stor pris på det, forteller han og fortsetter:

– På en dag som dette her er det ingen tvil om at det er rom for tårer. Folk er preget av det som er skjedd. Det er mange som står igjen med spørsmål om hvorfor og hvordan dette kunne skje.

Brakstad har vært i kontakt med flere taxisjåfører i byen, som kunne fortelle at Paris ikke er den byen den pleier å være en lørdagskveld. Det er få folk i gatene, mange holder seg hjemme og en god del butikker holder stengt.

Lørdag har det pågått en politiaksjon i Belgia, som har sammenheng med terrorangrepene i Paris. Fem personer skal være pågrepet i aksjonen.

LES OGSÅ: Ubaydullah Hussain: – Den franske regjeringen har satt livet til borgerne sine i fare

I dette området skjedde Paris-terroren:

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/player?auth=PuPQ4FDfHkCIor9NCahptFQ-ERxXYNJWhWA2xL4j-Y9FVaQQ5cyfpqHcUuM45jNiEomtVMdDdB3I4SiBZVIsOjuSAfLjd6uN&jsonp=screen9.api.embed&screen9="+typeof(screen9);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);


Eieren av Bataclan, konsertarenaen som ble angrepet, var tydelig preget etter fredagens terrorangrep:

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/player?auth=wP5Nfp3ubghrZ33H7x8BBMA1b7M42P1LwmyKTFAvsotMbYVK4uE4Wz0vm5mwa_1TfSkafUZedQOIWN-tUfI_YaLCkjmrcO9z&jsonp=screen9.api.embed&screen9="+typeof(screen9);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);


Intervju med den norske skuespilleren Gerd Johanna Leira i Paris:

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/player?auth=qhiwR98EBMxJtSnDkZb2RmDeJKPSb5qIWxvwTbA2FEJIRkxNEc5r8YXGQbLoun0jf6MIJXCSnkDBluuBvicSX0Alzu8ub1d9&jsonp=screen9.api.embed&screen9="+typeof(screen9);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.