RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Paris-terroren: De viktigste nyhetene onsdag 18. november

Sist oppdatert:
Få siste nytt om Paris-terroren.

De viktigste nyhetene onsdag:

- To personer er døde etter at en stor politiaksjon i Saint-Denis nord for Paris startet natt til onsdag, mens åtte er pågrepet. Blant de døde er en kvinne som sprengte seg selv i luften. Identiteten til de involverte er ikke kjent.

- Ifølge Washington Post skal den antatte hovedmannen bak terrorangrepene i Paris sist fredag, belgiske Abdelhadim Abaaoud, døde i skuddvekslingen med politiet under onsdagens politiaksjon mot en terrorcelle i Paris-forstaden Saint-Denis.

- Kvinnen som sprengte seg selv i luften da politiet aksjonerte mot en terrorcelle i en av Paris forsteder skal ifølge Washington Post være Hasna Aitboulahcen, en fransk statsborger på 26 år.

- USA utlover en dusør på drøyt 40 millioner kroner for informasjon om hvor den saudiarabiske IS-lederen Abu-Muhammad al-Shimali befinner seg.

- Rockebandet Eagles of Death Metal tar til orde for «kjærlighet og medfølelse» etter angrepet mot konserten deres i Paris. Den planlagte konserten i Oslo er som ventet avlyst.

- De terrormistenkte i leiligheten i Saint Denis planla et terrorangrep rettet mot finansdistriktet La Défense utenfor Paris, opplyser kilder med kjennskap til etterforskningen til Reuters.

- Frankrikes tidligere president Nicolas Sarkozy mener president François Hollande ikke har gjort en god nok sikkerhetsjobb for å hindre terrorangrep.

- Sverige hever trusselnivået fra nivå tre til fire, det nest høyeste nivået, opplyser kilder til SVT og SIX News.

- USA erkjenner nå langt på vei at president Vladimir Putin har hatt rett når det gjelder Syria, mener seniorforsker Julie Wilhelmsen ved Norsk utenrikspolitisk institutt (NUPI).

- President François Hollande har kalt inn flere ministre til et hastemøte i Elyséepalasset angående politiaksjonen i Saint Denis nord for Paris, melder franske medier.

- Tyrkisk politi har pågrepet åtte marokkanere som mistenkes for å være IS-folk på vei til Tyskland, melder det statlige tyrkiske nyhetsbyrået Anadolu.

- Alle de 129 menneskene som ble drept i terrorangrepene i Paris sist uke, er nå identifisert.

- Amerikanske luftfartsmyndigheter omdirigerte to Air France-fly som hadde kurs mot Paris natt til onsdag. Ifølge CNN måtte flyene endre rute på grunn av bombetrusler.

- Hackergruppa Anonymous hevder å ha stengt 5.500 Twitter-kontoer som kan knyttes til ekstremistene i IS. IS kaller imidlertid Anonymous «idioter» og lurer på hva de skal hacke.

- Psykolog etter Paris-terroren: – Vi må lære oss å leve med frykten

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere