*Nettavisen* Nyheter.

Paris-terroren: De viktigste nyhetene onsdag 18. november

Få siste nytt om Paris-terroren.

19.11.15 12:04

De viktigste nyhetene onsdag:

- To personer er døde etter at en stor politiaksjon i Saint-Denis nord for Paris startet natt til onsdag, mens åtte er pågrepet. Blant de døde er en kvinne som sprengte seg selv i luften. Identiteten til de involverte er ikke kjent.

- Ifølge Washington Post skal den antatte hovedmannen bak terrorangrepene i Paris sist fredag, belgiske Abdelhadim Abaaoud, døde i skuddvekslingen med politiet under onsdagens politiaksjon mot en terrorcelle i Paris-forstaden Saint-Denis.

- Kvinnen som sprengte seg selv i luften da politiet aksjonerte mot en terrorcelle i en av Paris forsteder skal ifølge Washington Post være Hasna Aitboulahcen, en fransk statsborger på 26 år.

- USA utlover en dusør på drøyt 40 millioner kroner for informasjon om hvor den saudiarabiske IS-lederen Abu-Muhammad al-Shimali befinner seg.

- Rockebandet Eagles of Death Metal tar til orde for «kjærlighet og medfølelse» etter angrepet mot konserten deres i Paris. Den planlagte konserten i Oslo er som ventet avlyst.

- De terrormistenkte i leiligheten i Saint Denis planla et terrorangrep rettet mot finansdistriktet La Défense utenfor Paris, opplyser kilder med kjennskap til etterforskningen til Reuters.

- Frankrikes tidligere president Nicolas Sarkozy mener president François Hollande ikke har gjort en god nok sikkerhetsjobb for å hindre terrorangrep.

- Sverige hever trusselnivået fra nivå tre til fire, det nest høyeste nivået, opplyser kilder til SVT og SIX News.

- USA erkjenner nå langt på vei at president Vladimir Putin har hatt rett når det gjelder Syria, mener seniorforsker Julie Wilhelmsen ved Norsk utenrikspolitisk institutt (NUPI).

- President François Hollande har kalt inn flere ministre til et hastemøte i Elyséepalasset angående politiaksjonen i Saint Denis nord for Paris, melder franske medier.

- Tyrkisk politi har pågrepet åtte marokkanere som mistenkes for å være IS-folk på vei til Tyskland, melder det statlige tyrkiske nyhetsbyrået Anadolu.

- Alle de 129 menneskene som ble drept i terrorangrepene i Paris sist uke, er nå identifisert.

- Amerikanske luftfartsmyndigheter omdirigerte to Air France-fly som hadde kurs mot Paris natt til onsdag. Ifølge CNN måtte flyene endre rute på grunn av bombetrusler.

- Hackergruppa Anonymous hevder å ha stengt 5.500 Twitter-kontoer som kan knyttes til ekstremistene i IS. IS kaller imidlertid Anonymous «idioter» og lurer på hva de skal hacke.

- Psykolog etter Paris-terroren: – Vi må lære oss å leve med frykten

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag