RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Belgiske spesialstyrker ved en leilighet i Belgia.
Belgiske spesialstyrker ved en leilighet i Belgia. Foto: Yves Herman (Reuters / NTB Scanpix)

Paris-terroren: Fant bombeingredienser hjemme hos pågrepne i Belgia

Sist oppdatert:
Belgisk politi fant bombeingredienser hjemme hos de to mennene som er pågrepet i Brussel i forbindelse med terrorangrepene i Paris, ifølge avisa La Libre.

De to mennene, Hamza Attou og Mohamed Amri, skal ifølge avisa ha innrømmet å ha kjørt den etterlyste Salah Abdeslam fra Paris til Brussel. De skal ha hentet Abdeslam ved Barbès i Paris i 5-tiden natt til lørdag.

De to nekter for å ha hatt noen annen rolle i forbindelse med angrepene, og hevder at de ikke visste at Salah hadde deltatt i angrepene.

– Taxi

– Vi har ikke gjort noe annet enn å kjøre taxi, skal de ha forklart i avhør.

Politiet skal imidlertid ha funnet ammoniumnitrat hjemme hos de to. Ammoniumnitrat brukes i kunstgjødsel, men kan også brukes til å lage bomber. De to mennene har forklart at de hadde kjemikaliet for å gjødsle i hagen.

Hjemme hos Attou ble det også funnet ammunisjon, blant annet av samme kaliber som brukes i kalasjnikover – samme type gevær som ble brukt under angrepene i Paris.

Stanset på grensen

Ifølge avisa var det Amri som kjørte bilen, en Volkswagen Golf, fra Paris til Brussel i morgentimene lørdag. Det er denne bilen som ble stanset av franske grensevakter, som sjekket papirene til de tre i bilen, men som ennå ikke hadde fått signalement på Abdeslam.

– Vi snakket ikke mye sammen under turen. Han var litt stresset, skal de to ha forklart i avhør.

De to mennenes forsvarere ønsker ikke å kommentere saken. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere