*Nettavisen* Nyheter.

Paris-terroren: To pågrepet i Brussel

Politiet leter fortsatt etter den ettersøkte Salah Abdeslam, som mistenkes for å ha deltatt i terroraksjonen i Paris.

Politiet leter fortsatt etter den ettersøkte Salah Abdeslam, som mistenkes for å ha deltatt i terroraksjonen i Paris. Foto: Handout (Reuters)

Belgisk politi har pågrepet to personer i en aksjon i Brussel forbindelse med terrorangrepet i Paris, opplyser belgiske myndigheter.

02.12.15 14:46

Politiet aksjonerte onsdag mot fem forskjellige steder, heter det i en uttalelse fra den belgiske påtalemyndigheten.

Ifølge belgiske medier ble aksjonen gjennomført for å få tak i opplysninger om hvor den ettersøkte Salah Abdeslam (26) befinner seg. Han mistenkes for å være en av gjerningsmennene under terrorangrepet i Paris 13. november, da 130 mennesker ble drept.

Sjåfør

Politiet konsentrerer seg ifølge belgiske medier om nettverket til Mohamed Abrini, mannen som kjørte Abdeslam til Paris 11. november – to dager før terrorangrepet.

Det er også utstedt en internasjonal arrestordre mot Abrini, som i likhet med Abdeslam beskrives som «farlig og trolig bevæpnet».

Ifølge Abrinis familie befant han seg i Brussel da terrorangrepet ble gjennomført.

I Syria?

Mandag meldte CNN at Abdeslam trolig har greid å ta seg til Syria, men dette er ikke bekreftet av andre kilder.

I forrige uke uttalte Belgias innenriksminister Jan Jambon at 26-åringen etter alt å dømme får hjelp under flukten fra politiet.

– Jeg tror han må få mye støtte på belgisk territorium, det vil si logistisk støtte, sa Jambon.

Bror drept

Abdeslam er fransk statsborger født i Brussel. Han er mistenkt for å ha deltatt under selve angrepet i Paris. Sju antatte gjerningspersoner er døde, blant dem en av Abdeslams brødre, men det totale tallet på angripere kan ha vært ti eller høyere.

Fransk politi mener at Abdeslam kjørte bil fra Frankrike til Belgia dagen etter angrepene i Paris. Bilen ble stoppet på grensen i en rutinekontroll, men siden navnene på de mistenkte ikke var kjent, fikk bilen kjøre videre. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.