RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Parkerer salgsobjekter hos Ganger Rolf og Bonheur(Ny2)

Sist oppdatert:
Fred. Olsen har fått en avtale om parkering av sine salgsobjekter hos hovedaksjonærene og søsterselskapene Bonheur og Ganger Rolf, som overtar riskoen for intensjonsavtalene
Nytt: Kommentarer fra adm. dir i FOE

- Det er et foreløpig salg i første omgang med tanke på gjennomføring av de intensjonsavtale som er inngått om salg. Dersom disse skulle feile blir det et endelig salg, sier adm. direktør Helge Haakonsen i Fred. Olsen Energy til iMarkedet i ettermiddag.

Ifølge en felles børsmelding fra selskapene skal salget legge til rette for at de intensjonsavtaler FOE tidligere har meddelt, blir gjennomført etter planen.

- Det er en parkering, samtidig som Bonheur og Ganger Rolf overtar risikoen for salgene, sier Haakonsen til iMarkedet.

Riggkonsernet meldt 17. juni om salg av eiendomsmassen i Belfast som ikke brukes av det nedskalerte Harland & Wolf-verftet, og den 14. juli om salg av divisjonen for flytende produksjon.

Kun deler av eiendomsmassen

Søsterselskapene i Fred.Olsen-systemet overtar imidlertid ikke hele risikoen ved det store eiendomssalget, for det er kun mindre del av eiendomsmassen som selges. Området som overtas er Channel Commercial Park på omlag 52.000 kvadratmeter bygningsmasse for lett industrivirksomhet i Belfast.

CCP eiendommene overdras til en brutto verdi på 14 millioner pund og inkluderer overtagelse av gjeld på 5,3 millioner pund. I den totale salgsverdien i forbindelse med intensjonsavtalen inngått med et større europeiske eiendomsselskap, så inngår hele det såkalte Titanic Quarter, og prisen er foreløpig avtalt til 47 millioner pund.

Med tanke på sluttføring av dette salget har FOE derfor adgang til å kjøpe tilbake CCP innen 31. desember 2003.

Mer fokus på boring

Prisen på den flytende virksomheten er avtalt til 58,5 millioner dollar i intensjonsavtalen. Haakonsen opplyste i forbindelse med kvartalspresentasjonen i forrige uke at selskapet venter en avklaring på intensjonsavtalene i løpet av tredje kvartal.

Bakgrunnen for parkeringen ifølge Haakonsen å gi Fred. Olsen Energy bedre tid til å fokusere på den operasjonelle aktiviteten i den gjenværende boredivisjonen. Her venter selskapet blant annet på en formell tildeling av en viktig kontrakt i India. Les mer: Fred. Olsen fortsatt uten formell bekreftelse(Ny)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere