RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Parløp fra norske IT-kometer

Sist oppdatert:
De to norske IT-kometene Opera og Trolltech inngår et strategisk partnerskap. Sjekk saken her
(Bilde: Opera-sjef Jon S. von Tetzchner)

De to norske teknologiselskapene Opera og Trolltech melder om et nytt teknologisk partnerskap.

Opera leverer sin nettleserløsning til mobiltelefoner, interaktive TVer og internett. Trolltech leverer løsninger på Linux på flere plattformer.

De to selskapene vil kombinere sin styrke for å sjekke samlede forretningsmuligheter, heter det i en melding fra de to selskapene. Det påpekes at de to er posisjonert for å samlet angripe mobil- og hjemmeunderholdningsmarkedet.

En av mulighetene er å ytterligere integrere Trolltechs Qtopia applikasjonsmiljø med Operas nettleser. I tillegg ser man for seg samlet markedsføring og salgstrening.

- Å inngå en partneravtale med Trolltech er fornuftig, skriver Opera-sjef Jon S. von Tetzchner i en melding.

Det første resultatet av samarbeidet finner man i smarttelefonen til ZTE, som er Kinas ledende telekom-produsent og trådløs tilbyder. Den nye ZTE e3 mobiltelefon er en avansert Linux-basert dings bygd på Qtopia/Linux-plattformen og inkluderer Operas nettleser.

Operas pressekontakt Eskil Sivertsen sier til iMarkedet.no at det ikke har vært vurdert en sammenslåing av Opera Software og Trolltech.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere