RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Parneren stjeler nattesøvnen din

Mister du nattesøvnen fordi partneren din stjeler dynen, snur seg, snorker, leser eller ser på TV? Da er du ikke alene. - Sov atskilt, er rådet fra en søvnforsker.

Hver fjerde voksen deler seng med en søvntyv viser en undersøkelse gjennomført av det amerikanske legemiddelfirmaet Sanofi-Synthelabo, skriver Expressen.

- Det er vanlig at partneren forårsaker søvnproblemer, sier professor og søvnforsker Jerker Hetta.

Sove atskilt
Nesten 1.400 personer deltok i undersøkelsen, og hver fjerde opplyste at partneren forstyrret nattesøvnen deres. Hele 75 prosent av de som sov i dobbelseng mistet tre timer søvn eller mer i uken på grunn av at partneren forstyrret dem. Snorking var den vanligste årsaken til at folk mistet nattesøvnen.

Andre vanlige årsaker til tapt nattesøvn var partnere som snudde seg mye i søvne, ikke fikk sove, stjal dynen, leste, så på TV, jobbet foran datamaskinen eller hadde husdyr i sengen.

- Det handler litt om å tilpasse seg sin partner. Men det kan jo være en løsning å sove atskilt. Det er kanskje ikke så romantisk, men om man har vært sammen i ti år kan det kanskje være en akseptabel løsning, sier Hetta

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere