*Nettavisen* Nyheter.

Partene i kommunestreiken venter på hverandre

Oslo (NTB): Det kan bli et møte mellom partene i kommunestreiken søndag ettermiddag. Men det er usikkert om det kommer så langt at det blir megling.

Søndag morgen var det fortsatt uklart om megler Reidun Wallevik finner grunnlag for å innkalle partene til megling, skriver Aftenposten.

Lørdag morgen var store deler av streiken i staten over, bare Unio Stat valgte å fortsette streken, mens LO Stat og YS Stat godtok forslaget fra staten. Også Akademikerne godtok statens forslag, men de hadde ikke vært i streik.

De kommunestreikende har brukt det siste døgnet på å lese avtalen som de statsansattes organisasjoner godtok. Men administrerende direktør Sigrun Vågeng i kommunenes organisasjon KS sa lørdag til NTB at hun ikke tror på noen stor smitteeffekt og sier det ikke blir snakk om en blåkopi av statsoppgjøret.

- Det er alltid positivt når noe faller på plass, men det er to forskjellige oppgjør i stat og kommune. Nå jobber partene seg gjennom helgen. Oppgjøret dreier seg om økonomi, men også andre tunge temaer. Vi trenger å kunne jobbe i fred og ro, sa Vågeng.

Streiken i kommunal sektor blir stadig mer merkbar, og fra mandag øker uttaket til 38.000 kommuneansatte. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.