Partene måtte skvære opp hos Riksmekleren

Oslo (NTB-Peter Tálos): At NHO-direktør Kristin Skogen Lund uttalte seg offentlig om det krevende norske lønnsnivået etter at meklingen for partene i arbeidslivet hadde startet, forsuret prosessen hos Riksmekleren søndag.

07.04.13 20:43

Riksmekler Kari Gjesteby uttalte søndag at intervjuet med NHO-direktøren som ble sendt på NRK lørdag hadde vært unødvendig og hadde krevd «en utlufting» mellom partene før forhandlingene kunne starte opp igjen.

Skogen Lund uttalte at økningen i lønningene var problematisk for norske bedrifter i konkurransen med andre land. Hun sa det ikke var realistisk med en lønnsreduksjon, men at det var viktig å forhindre at lønnsgapet ble større.

- Jeg synes man skal være veldig forsiktig med å avgi uttalelser når man er i mekling. Hun kommenterte i og for seg nøytrale tall, men min reaksjon er nok at man skal prøve å unngå det, sier Kari Gjesteby.

Årets lønnsforhandlinger er et mellomoppgjør, som i hovedsak dreier seg om lønnstillegg. Det er sjelden mellomoppgjørene går til mekling, og enda sjeldnere at det resulterer i streik. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.