Gå til sidens hovedinnhold

Partert lik i Strömstad var en mann

Strömstad (NTB-TT): De parterte kroppsdelene som ble funnet i en pakke i sjøen utenfor Strömstad i Sverige i helgen, stammer fra en mann. Det viser de foreløpige rapportene fra de rettsmedisinske undersøkelsene.

Undersøkelsene av likdelene startet onsdag, og rettsmedisinerne kunne raskt fastslå at flere deler av liket mangler.

Politiet i Strömstad ønsker nå komme kontakt med personer som har fisket i området og som kan ha gjort interessante funn.

Selv om undersøkelsene viser at det er snakk om en mann, er liket ennå ikke identifisert. I tillegg til rettsmedisinske undersøkelser av liket, skal dykkere også granske havbunnen i området der liket ble funnet på jakt etter mulige spor.

- Vi kommer til å få bistand av kystvakten i området ettersom alle deler ikke er funnet, sier politioverbetjent Thord Haraldsson til det svenske nyhetsbyrået TT.

Hvilke kroppsdeler som mangler og hvilke som er funnet, vil han ikke si noe om. Heller ikke mulig alder på liket.

Savnede nordmenn
Personer som har vært i nærheten av holmene vest for Saltö oppfordres til å melde seg. Funnstedet ligger bare tre kilometer fra grensen til Norge, og norske Kripos er koblet inn i saken. Svensk politi har også bedt om en oversikt over savnede nordmenn.

- Politiet ønsker å komme i kontakt med fiskere som kan ha fått satt fast kroken på bunnen og som deretter har mistet tre makrellkroker, sier Haraldsson. Han vil imidlertid ikke si noe om det er funnet fiskeutstyr på selve pakken.

De foreløpige undersøkelsene bekrefter politiets tidligere antakelser om at liket ikke har ligget lenge i sjøen.

- Vi snakker om dager eller uker, sier Haraldsson.

Tunge gjenstander
Pakken med kroppsdeler ble funnet av en dykker utenfor øya Saltö lørdag.

Dykkeren syntes pakken virket mistenkelig og varslet politiet. Men først på mandag ble pakken hevet og åpnet, og det makabre funnet av et partert lik ble gjort.

Liket var svært nøye pakket inn, og det var helt klart at hensikten var å sørge for at liket ikke ble funnet, heter det på det svenske politiets nettsider.

Inne i pakken var det lagt tunge gjenstander slik at pakken hadde sunket og holdt seg på havbunnen. (©NTB)

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene

Kommentarer til denne saken