Partienes indre klikk fryser deg ut

Leserbrev av Svein Danielsen

Vi går til urnene og velger et nytt kommunestyre. Det er vår "plikt". Men hvem er det vi velger og hva står de for? De av oss som har hatt en plass i et kommunestyre vet at i et stort parti er det en indre klikk. Partitoppene. De er politiske og personlige venner. De har "personlige" møter før kommunegruppens møter, og når det møtet avholdes er det de som presenterer sakene og fremlegger "partiets", som egentlig er deres eget syn, og da er saken klar.

Er du som "listefyll" ikke enig med "klikken" har de full kontroll over partiet og nominasjonskomiteen , og der står saken. Først blir du oversett, så blir du plassert i den komité med minst betydning. Du får aldri noen "gode" reiser, du blir utfrosset og til slutt kan du se enden av ditt politiske liv ved neste valg. Sånn er "partiet".

Sakene er de samme. Forberedt av klikken i formannskapet. Der møter valgløftene "virkelighetens verden". Der ofres "valgkampens velger-bløff" på rådmannens alter. Lovnad om ingen eiendomsskatt er like mye verd som en snøball et visst sted.

Men det siste er at man ikke har makta alene. Men alle vil ha makt. Uttrykket "jeg allierer meg med fanden" for å få makt. Dermed faller røde, grønne og blåe rundt halsen på hverandre i en "politisk kjøttsuppe" der partiprogrammer forsvinner mellom lover og løgner og vi velgere vet hverken hva eller hvem. Det tryggeste for oss velgere er derfor å sitte hjemme og la klikken styre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: leserbrev,

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag