RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Partileder drapstruet i Danmark

Foto: Carl Redhead (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Fem personer er pågrepet for drapstrusler mot Pia Kjærsgaard.

Lederen for høyrepopulistiske Dansk Folkeparti, Pia Kjærsgaard, har blitt truet på livet. Nå er fem personer pågrepet i København.

De fem personene med innvandrerbakgrunn ble arrestert i en politiaksjon på Nørrebro i den danske hovedstaden torsdag formiddag, skriver avisa Ekstra Bladet.

Etter det avisa erfarer, har Politiets efterretningstjeneste (PET) ransaket boligene til flere mistenkte, hvor det skal være funnet angrepsplaner.

Kjærsgaard er på ferie i utlandet sammen med sin mann. Paret er ventet til hjemlandet i ettermiddag.

Ifølge ekstrabladet.dk har de antatte gjerningsmennene bakgrunn fra Somalia.

Medlemmer av Dansk Folkeparti frykter at truslene stammer fra personer med forbindelse til mannen som tidligere i år brøt seg inn i hjemmet til karikaturtegneren Kurt Westergaard og truet ham med øks. Det melder NTB.

Ifølge danske Politiken var det et anonymt brev som utløste pågripelsene torsdag. Brevet adressert Dansk Folkeparti og innholdt navn på fem personer.

Noen ytterligere informasjon om brevets innhold vil ikke dansk politi komme med. Dermed er det usikkert om innholdet er trusler rettet mot Kjærsgaard og partiet, eller opplysninger om andres trusler mot den kjente politikeren.

Dansk Folkeparti fikk brevet for to dager siden.

Av de fem arresterte vil fire av dem bli løslatt. Den femte vil bli satt i varetekt etter at politiet fant et større pengebeløp under en ransakelse av personens hjem.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere