Gå til sidens hovedinnhold

Påsatt brann på Stovner henlagt av politiet

Politiet har undersøkt muligheten for at en brannstifter er løs etter to påsatte branner i boligblokker tilknyttet Stovner senter i desember. Men nå er én av sakene henlagt.

STOVNER: Klokken 02.41 natt til onsdag 21. desember fikk Oslo brannvesen beskjed om at en automatisk brannalarm var utløst på adressen Stovner senter 16 på Stovner.

Påsatt brann i bod

Ifølge vaktkommandør Kai Hag Berg rykket brannvesenet ut med fem biler og 17 mann etter beskjed om røykutvikling i kjelleren av boligblokka.

Omtrent 100 personer ble evakuert av politiet.

Ifølge politiet ble det ikke store skader på bygget, men det var stor røykutvikling på stedet. Politiet har nå konkludert med at brannen, som startet i en bod i kjelleren, var påsatt.

Sikret DNA-spor

Politiførstebetjent og leder av branngruppa ved Oslo politidistrikt, Terje Dahl, sier til Lokalavisen Groruddalen at de har vært på stedet og sikret seg kriminaltekniske spor etter brannen. Dette innebærer blant annet DNA fra stedet.

– Vi får se hva prøvene viser. Men vi har ingen vitneopplysninger, og foreløpig ingen pågrepet i saken, sier han.

– Alvorlig sak

Fra Stovner politistasjon ble det før jul opplyst at politiet undersøkte muligheten for at brannen 21. desember kunne ha sammenheng med en brann like i nærheten, på adressen Stovner senter 1, mandag 12. desember.

55 personer ble da evakuert når det begynte å brenne i trappeoppgangen til en boligblokk. Ifølge politiet var også denne brannen påsatt.

– Det er en alvorlig sak som fort kunne blitt verre enn det ble, spesielt siden den blokkerte evakueringsutgangene, sier Dahl.

Men ifølge politiførstebetjenten er nå denne saken nå henlagt grunnet at politiet ikke har nok opplysninger om gjerningsperson.

Brannen startet som følge av at noen startet et bål i trappeoppgangen i fjerde etasje. Politiet fant rester av tepper eller matter og brannen forårsaket sotskader opp etter veggene og sterk røykutvikling.

Heldigvis har ingen personer hittil kommet til skade som følger av de påsatte brannene.