*Nettavisen* Nyheter.

Pasient i Halden døde etter overdose av cellegift

Halden (NTB): En kronisk syk pasient i Halden døde etter at hjemmesykepleien ga vedkommende for sterk dose av cellegift.

09.08.13 17:37

Pasienten fikk doseringer beregnet for én uke flere dager etter hverandre av hjemmesykepleien i Halden. Pasienten ble innlagt på Sykehuset Østfold med en alvorlig infeksjon, og døde etter en uke, melder NRK.

- Det blir en mange ganger større dose. Cellegift bærer navnet sitt med rette på flere måter, det er selvfølgelig giftig når det gis i for stor dose, sier sykehusets kommunikasjonsdirektør, Anne Grethe Erlandsen.

Lederen for hjemmebaserte tjenester i Halden, Mette Sørvik, sier til NRK at de har gjennomgått sine rutiner i dialog med Helsetilsynet. Hun vil ikke gi ytterligere kommentarer til saken.

Dødsfallet ble rutinemessig meldt til politiet som et unaturlig dødsfall. Erlandsen lover at sykehuset skal bli bedre på å informere hjemmesykepleien i kommunene om slik farlig medisin.

- Det er delvis vårt ansvar. Det er også derfor vi har meldt denne saken til kunnskapssenteret. Dette er en situasjon hvor pasienten får videre behandling i kommunen, og vi egentlig ikke har direkte ansvar for det. Men vi skal selvfølgelig veilede kommunen fra sykehuset i slike tilfeller, det står i loven, sier kommunikasjonsdirektøren. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.