RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pasientens pinlige spørsmål

Sist oppdatert:
«Nina» syns det er vanskelig å snakke med kjæresten om at hun «faker» orgasme.

(SIDE2): Lege Christian Anker opplever at mange unge jenter tar opp ulike problemstillinger med ham når de kommer på legevisitt. «Nina» har latt som hun har fått orgasme med kjæresten over lengre tid. Les samtalene mellom pasient og lege her.

Denne artikkelen er levert av Helsenett.no.

Nina ønsket å bytte prevensjon. Hun jobbet tredelte vakter og hadde problemer med å huske minipillen hun brukte. Vi snakket om de ulike alternativene som fantes. Noen av hennes venninner var fornøyd med p-plasteret. Nina ønsket derfor å prøve denne metoden.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Fordelen med p-plasteret er at det skiftes kun en gang per uke. Derved slipper man å huske på at ta en tablett hver dag. Plasteret gir faktisk full beskyttelse i opptil to ekstra dager selv om man glemmer å bytte det til rett tid. Selv om hormondosen er liten, er metoden like sikker som vanlige p-piller. Hos noen brukere løsner plasteret litt i kantene. Klarer man ikke å feste det igjen, må det skiftes. Jeg sjekket om det var grunner til at Nina ikke kunne bruke p-plaster. Det var det ikke, og jeg skrev ut en resept til henne.

Før hun gikk spurte jeg om det var noe annet jeg kunne hjelpe henne med. Hun svarte at hun ikke visste helt selv hvor mye hun ønsket å ta opp med meg, og at jeg sikkert skjønte at det ikke var så lett å prate om alt med meg selv om jeg var fastlegen hennes. Jeg sa at det forstod jeg selvfølgelig veldig godt, og at jeg kunne foreslå andre hun kunne snakke med hvis hun ønsket det. Nina tok da mot til seg og sa at hun aldri hadde fått orgasme med kjæresten sin. Hun var tydelig brydd over å fortelle dette.

Les andre temasaker fra Helsenett.no:
Sykepenger
Eplesidereddik
Irritabel tarm

På egen hånd klarte hun seg greit, men sammen med partneren ble hun stresset. Desto mer hun strevde for å få orgasme, desto vanskeligere ble det for henne å lykkes. Da jeg spurte Nina om hvordan kjæresten hennes forholdt seg til dette, ble hun enda mer brydd. Hun sa at hun ikke hatt klart å snakke om det. I stedet hadde hun lenge latt som om hun hadde fått orgasme. Det var forståelig at hun hadde gitt inntrykk av seksuallivet fungerte fint og at var vanskelig å si noe annet nå. Jeg anbefalte henne likevel å prøve å ta det opp med partneren. Hvis hun fortalte han at hun hadde gjort holdt sannheten tilbake for å ikke skuffe han, så tror jeg nok han ville forstå. Hun kunne samtidig fremheve de sidene av seksuallivet som hun faktisk satte pris på.

Nina var redd han ville slutte å stole på henne etter at hun hadde «lurt» ham så lenge. De satte begge to ærlighet veldig høyt og hadde en gjensidig avtale om absolutt ærlighet. Han sa ofte at han var så glad for at seksuallivet deres fungerte så bra. Hun følte derfor at det var svært vanskelig å si noe annet nå. Vi kom dermed frem til at hun burde prøve å fortelle ham hva hun likte og vise ham eksakt hva hun satte pris på seksuelt. Hun kunne eventuelt spørre ham om hva han ønsket og samtidig gi uttrykk for hva hun selv syntes var godt.

LES MER OM SEX OG SAMLIV HER

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

iFlirt:- Dating for frisinnede

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere