RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pasienter bruker rusmidler på rusinstitusjon

Oslo (NTB): Oslo universitetssykehus vedkjenner at det foregår kjøp og salg av narkotika og at pasienter har tatt overdoser på avdelingene for unge og voksne ved Senter for rus- og avhengighetsbehandling.

Tidligere miljøterapeut Kenneth Arctander Johansen forteller om en ukontrollert flom av rusmidler på avdelingen han jobbet. Pasienter brukte rusmidler jevnlig inne på institusjonen, forteller han til NRK.

Miljøterapeut Lars Kolshus sier det ikke er tvil om at det foregår bruk av rusmidler på avdelingene, og at omfanget har økt det siste tiåret. Han sier også at det har blitt solgt og kjøpt narkotika på avdelingene, og at pasienter har tatt overdoser.

Oslo universitetssykehus mener omfanget av problemet ikke er så stort som noen ansatte sier, men at det uansett er en utfordring.

- Noen pasienter velger å ta med seg rusmidler inn i behandlingsenhetene, det er noe vi vet. Det er problematisk. Men å si at vi har en ukontrollert strøm av rusmidler her, er en påstand jeg ikke kjenner meg igjen i, sier seksjonsleder ved Senter for rus- og avhengighetsbehandling ved Oslo universitetssykehus, Anne Beate Sætrang.

Rusforsker, lege og spesialist i psykiatri, Dag Furuholmen, mener dette er en sak som bør tas svært alvorlig. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere