*Nettavisen* Nyheter.

Pasienter i fritt fall med sykehusheis

Foto: helse bergen

Helt plutselig slapp heisen på Haukeland sykehus taket og med to pasienter og en besøkende inni, falt den fritt mot bakken.

06.01.06 07:35

Ole Edvardsdal og Marit Thunes opplevde marerittet da heisen sviktet på Haukeland sykehus. Sammen med en annen kvinnelig pasient ble de fanget i personheisen onsdag, etter at den plutselig hadde falt fritt flere meter.

Det harde trykket som oppsto da heisen stanset gjorde at Thunes har fått ryggsmerter og mareritt om natten. Den andre kvinnelige pasienten segnet om da heisdørene endelig åpnet seg, skriver Bergensavisen.

Alarmknappen virket ikke
Det meste gikk galt under heisturen. Heller ikke alarmtilkallingen virket som den skulle. Da de fikk kontakt med folk gjennom intercomet, virket bare kommunikasjonen en vei. Edvardsdal måtte derfor ringe et mobilnummer han fikk oppgitt.

Det viste seg at personalet ikke visste hvilken heis som var stanset og hvor den befant seg. Både Thunes og den andre pasienten begynte å bli paniske.

Mest skremmende
- At kommunikasjonen ikke virket, var egentlig mest skremmende. Hadde dette vært en heis full av folk kunne panikken fort tatt overhånd. Dette må sykehuset ordne opp i, sier Edvardsdal til BA.

Ifølge informasjonsdirektør i Helse Bergen, Mona Høgli, skyldtes uhellet en svikt i motorstyringen. Hun synes det er veldig beklagelig at de tre ikke fikk kontakt via alarmknappen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.