Gå til sidens hovedinnhold

Påskebønn for romfolket

Oslo (NTB): Mens tiggerne vandrer gatelangs med sine pappkrus, vandrer Kirkens Bymisjon med et kors gjennom gatene i Oslo langfredag. Romfolket er med i de kristnes bønner.

I over 25 år har Kirkens Bymisjon invitert til felleskirkelig korsvandring langfredag. Solidaritetsvandringen vil blant annet be for situasjonen i et kriserammet Europa og forholdene for rombefolkningen.

- Korsvandringen er en stille bønne- og håpsvandring. På dagen for Jesu død markerer vi solidaritet for mennesker som lider nå, i vårt eget samfunn og ute i verden, sier gateprest i Kirkens Bymisjon, Carl Petter Opsahl. Han leder vandringen sammen med blant andre generalsekretær Sturla Stålsett i Kirkens Bymisjon.

- Vi markerer også 100-årsjubileet for kvinners stemmerett i Norge, sier Opsahl.

Korset bæres gjennom sentrum mens følget synger påskesalmer. Underveis blir det lest fra Jesu lidelseshistorie og bedt for vanskeligstilte mennesker i byen og verden. Vandringen starter ved Oslo S og går innom blant annet Egertorget, Oslo rådhus, Nationaltheatret, Stortinget og VG-huset på veien til Oslo domkirke, hvor det blir gratis langfredagskonsert. (©NTB)

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen