*Nettavisen* Nyheter.

Påskeegg kan gi salmonella

Vi hamstrer egg til påske. Det kan bety økt fare for salmonella, mener danske eksperter.

10.04.06 11:16

(SIDE2): I påskeuken kjøper vi hele 21 millioner egg. Dette kan bety økt fare for salmonella, ifølge Mozon.

I Norge er man imidlertid ikke like bekymret for salmonella som i Danmark. Salmonella-bakterien finnes i vann eller infisert mat som ikke er tilberedt skikkelig og spesielt i egg og fjørfe.

- Det er stor forskjell på Norge og Danmark. I Danmark har de store problemer med salmonella i egg, kylling og svinekjøtt. De er vant til å desinfisere eggene sine fordi bakteriene legger seg på skallet. I Norge er vi stort sett vant til trygg og ren mat og trenger ikke tenke på dette, noe vi er alene om i verden, sier Åse Kringlebotn, daglig leder for Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt til Mozon.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag