RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Påskefeiring ved Hagegraven i Jerusalem

Her bæres det kristne korset langs «Via Dolorosa» langfredag.
Her bæres det kristne korset langs «Via Dolorosa» langfredag. Foto: Amir Cohen (Reuters)
Rundt 1.500 mennesker samlet seg påskemorgen ved den såkalte Hagegraven i Jerusalem, et sted mange mener er der Jesus ble gravlagt og sto opp fra de døde.

Det var kjølig, men solfylt da troende fra hele verden kom sammen ved graven som er skåret ut i berget. Graven i Øst-Jerusalem ble oppdaget i 1867 og er blitt et pilegrimsmål og et alternativ til Den hellige gravs kirke i samme by.

Mens solen steg opp, ble det sunget salmer, og mange av de fremmøtte tok bilder av den tomme graven. Ifølge Bibelen sto Jesus opp fra de døde på den tredje dagen etter at han ble korsfestet. Dagen for oppstandelsen, første påskedag, regnes som den viktigste dagen i året for kristne.

– Det er fantastisk å være her. Bibelen omtaler Jerusalem som et bønnested for alle nasjoner, og her ser du folk fra alle nasjoner komme sammen for å be, sier en sørkoreansk kvinne som er kommet for å delta i påskefeiringen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere