*Nettavisen* Nyheter.

Påsken bidro til færre passasjerer på Gardermoen

Gardermoen (NTB): På grunn av påsken var det en nedgang i passasjertallet på 3,7 prosent på Oslo Lufthavn Gardermoen (OSL) i mars sammenlignet med mars i fjor.

Innenlandstrafikken på OSL falt 8,7 prosent, en reduksjon OSL setter i sammenheng med påsken. Påskeuken har nemlig tradisjonelt svært lite forretningstrafikk.

Utenlandstrafikken gikk motsatt vei og steg 1 prosent fra mars i fjor til mars i år. Oppgangen var noe større enn OSL hadde ventet, og flyplassen mener dette bekrefter trenden med at stadig flere velger å feriere i utlandet i påsken.

Selv med en samlet nedgang i passasjertallet på 3,7 prosent, er trafikktallene for mars 3 prosent over budsjettert trafikk, påpeker OSL.

- Vi var forberedt på at påsken ville føre til en nedgang i trafikken i mars. Likevel er vi fornøyd med at utlandstrafikken viser en sterk tendens, og at vi tross alt har høyere trafikktall enn budsjettert, sier pressesjef Vegar Gystad.

Den største ruten fra OSL går til Trondheim. I mars dro 149.000 passasjerer på denne strekningen. Deretter følger Bergen, Stavanger og København. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.