Påsken blir deilig

Foto: Terje Rakke (Nordic life/Innovation Norway)

Meteorologenes ferske værdata levner liten tvil: Påsken blir deilig over hele landet!

07.04.09 21:30

10 til 15 grader og jevnlig besøk av solen er det aller siste værvarselet fra Storm Weather Center.

- Siden Norge er så langt, vil det ofte være forskjell på været mellom Sør- og Nord-Norge. Det er også tilfellet for påsken, sier vakthavende meteorolog Jan Næs til Nettavisen ved 16-tiden tirsdag.

Fint og mildt i sør, enda bedre i nord
Hvilken landsdel får finest vær?

Sjekk været der du bor Få været på mobil

- Jeg vil si hele Norge får bra påskevær, men aller finest blir det i Midt- og Nord-Norge. I Sør-Norge vil temperaturen ligge på cirka ti grader når det er overskyet og omlag 15 grader når solen titter frem - noe den vil gjøre titt og ofte. Midt- og Nord-Norge får samme temperaturbilde, men en god del mere sol enn i sør.

- Hva skyldes det?

Vedvarende varm luft over Norge
- Vi har en vedvarende varmfront som beveger seg fra sør til nord i landet. Den varme luften fortsetter å strømme inn over Norge hele påsken, men den inneholder en del fuktighet som fronten vil skille seg av med over Sør-Norge. Dermed blir det av og til fuktig i sør, men tørt i nord.

Klikk på bildet for å forstørre.

Jan Næs meteorolog Storm Foto: Cecilia Lestrell

Er det snøskredfare i ditt område? Sjekk snoskred.no

- Men ikke noe vedvarende regn altså ...?

- Nei, nedbøren vil komme i relativt korte intervaller. De første bygene i Oslo vil komme i kveld eller i natt, sier Næs.

NYE OPPGAVER OG PREMIER HVER DAG: Løs kryssord på Nettavisen i påsken

Snøbyger over 100 meter
- Hva med fjellområdene?

- Også fjellområdene får nyte godt av den varme luften og det vil bli deilig og mildt, spesielt når solen titter frem. Som nevnt vil det meste av nedbøren falle i sør og her må man opp over 1000 meters høyde for at den skal falle som snø, sier han.

Problemfri bilpåske
Det er ikke meldt om uvær noe sted i landet, noe som er særdeles godt nytt for bilister som skal passere landets mange fjelloverganger.

Ved 16-tiden tirsdag er det kun tre mindre overganger som er stengt:

  • Ev 39Engdal - Staurset, Sør-Trøndelag, Møre og Romsdal - Midlertidig stengt. Stengt på grunn av opprydningsarbeid. Anbefalt omkjøring via Rv 65, Rv 680 og Rv 682.
  • Rv 658Ålesund - Kverve bomstasjon (Ellingsøytunnelen), Møre og Romsdal - Midlertidig stengt grunnet vedlikeholdsarbeid i periodene: Mandag til fredag og søndag fra 18:00 til 06:30 (neste dag). Når tunnelen er stengt, avvikles trafikken med ferge.
  • Rv 658Kverve bomstasjon - Vigra (Valderøytunnelen). Møre og Romsdal - Midlertidig stengt grunnet vedlikeholdsarbeid i periodene: Mandag til fredag og søndag fra 18:10 til 05:30 (neste dag). Når tunnelen er stengt, avvikles trafikken med ferge fra Ålesund til Valderøya.

Her får du oppdaterte vegmeldinger på internett, mobil og telefon:

  • Internett: www.vegvesen.no/trafikk.
  • Mobiltelefon: www.175.no og www.vegvesen.no/trafikk/mobil.
  • Telefon: Ring 175

Flomvarsel henter du her (ekstern lenke)

Her finner du en detaljert ismelding for hver landsdel.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.