RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Påsken koster millioner

Sist oppdatert:
Uforsiktige påskesjåfører koster flesk.
Av: Henning Aarset

Uforsiktige påskesjåfører kostet forsikringsselskapene nesten 100 millioner kroner i fjor. Finansnæringens hovedorganisasjon (FNH) håper på bedring denne påskeferien.

Påsken i fjor kostet forsikringsselskapene hele 98,4 millioner kroner. Det er den største skadesummen for påskeuken de siste fem årene. Finansnæringens Hovedorganisasjon (FNH) håper årets påskeuke blir bedre.

- Jeg håper vi i år kan komme under fjorårets rekord, sier informasjonssjef i FNH, Stein Haakonsen, til NA24.

Han legger til at man i 2002, som var det forrige toppåret, hadde en påske som var betydelig kaldere og glattere enn andre år, og at dette var noe av årsaken til at det da ble utbetalt hele 97,8 millioner kroner i forsikringskrav.

- Første dagen er verst

I fjor ble det meldt inn hele 5.794 skader via bilforsikringer etter påskeuken. Verst var fredag 7. april, den første utfartsdag, da ble det meldt inn hele 1.126 skader.

- Utfarten i påsken er langt farligere enn hjemkomsten. Dette er også noe vi ser i helger og andre ferier, sier Haakonsen.

Mens første utfartsdag i påskeuken i fjor kostet forsikringsselskapene 16,4 millioner kroner, kostet siste utfartsdag til sammenligning bare 8 millioner kroner.

Han forklarer at aggresjonskjøring som ofte fører til påkjøring bakfra er den største synderen i statistikken.

- Påkjøring bakfra peker seg tydelig ut som største enkeltårsak i rushtiden. Det er all grunn til å minne om tre-sekundersregelen, 1001-1002-1003, sier Haakonsen.

Tror på god påske

Trafikksikkerhetsforsker Tore Vaaje i Gjensidige bekrefter at første utfartsdag i påsken er den verste.

- Den første utfartsdagen er den verste, de andre dagene har færre skader enn en vanlig ukedag, sier Vaaje til NA24.

Han regner imidlertid med at årets påske vil bli svært bra for bilistene.

Mildt vær og delvis tørre veier vil begrense antall ulykker. Så jeg håper påsken i år vil bli bra, på alle måter, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere