*Nettavisen* Nyheter.

Påskens beste krimserier

Foto: montasje nrk

Poirot og Miss Marple er blant krimelskernes favoritter. Se oversikten over de beste seriene her!

08.04.09 19:45

(BIIPMAG): For mange er det ingen ordentlig påske uten gode kriminalhistorier, enten det gjelder fortellinger i bokform, på filmlerettet eller på TV-skjermen.

BiipMag har listet opp de beste britiske krimseriene som vises på TV, eller finnes på DVD, denne påsken:

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Nrk

Hercule Poirot
Det finnes en rekke spennende episoder om Agatha Christies gåtefulle og intelligente Hercule Poirot som stadig må løse uforklarlige mysterier. Han får ofte hjelp av sin kollega kaptein Hastings. Sammen må de to kjempe mot mordere, tyver og bedragere. Dette er virkelig en klassisker som du ikke bør gå glipp av i påskehøytiden.

Hvilken krimserie er din favoritt? Kommentér nederst!

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Nrk

Miss Marple
Dette er nok en serie skrevet av krimdronningen Agatha Christie. Serien handler om den skarpsindige, litt krasse og svært nysgjerrige Miss Marple. Hun er en litt forvirret gammel dame som likevel har en sylskarp intuisjon for å løse forbrytelser. Når hun skal løse mysterier opptrer hun som en høflig og nysgjerrig dame, noe som til syvende og sist lønner seg for Marple.

Detektiv Frost
Dette er en av Storbritannias mest populære TV-serier. Her er det den ukonvensjonelle kriminalinspektøren Jack Frost som er hovedpersonen. Han har omtanke med de svake og en intuitiv sans for moralsk rettferdighet. Han er derimot ikke punktlig når det gjelder rutiner og lignende og derfor vikler han seg ofte inn i problemer.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Nrk

Inspector Morse
Morse er en sofistikert mann med en god smak for øl og sans for forbrytelser. Assistenten Lewis er en jordnær person, og hans evne til å oppfatte detaljer har reddet Morse ut av knipen mer enn en gang.

Mord & Mysterier
I denne serien møter vi den tankefulle og metodiske etterforskeren Barnaby som oppdager at det skjuler seg mye i det idylliske grevskapet Midsomer. Han må løse mysterier både om lokale boksirkler, heksekunst og døde lik i frysere.

Siste fra biipMag: Gå til forsiden her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.