Gå til sidens hovedinnhold

Påsketrafikken: Flere fjelloverganger stengt, lange køer

Påsketurister på vei hjem kan flere steder venter seg forsinkelser søndag ettermiddag.

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/player?auth=J3AsXxXMzCYT8MmLP_IluiDF5qySLrIXEf9oia8LNFABPsQCngS0SE2uy6SrEOlkJ8ic2njO9O_miyRr5cjom-8bfbswg8Gt&jsonp=screen9.api.embed&screen9="+typeof(screen9);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

(Østlendingen/Bergensavisen/Nettavisen/NTB): Hardangervidda er stengt, og værutsiktene er dårlige for mandag.

Ifølge Vegtrafikksentralen i Oslo kan det imidlertid virke som mange har fulgt meteorologenes råd og reist hjem søndag.

– Det er mye trafikk ned Gudbrandsdalen fra Øyer til Hamar og Stange, men ikke sammenhengende kø. Man må regne med å bruke cirka 45 minutter mer, og fra litt sør for Hamar går det veldig fint, forteller trafikkoperatør Trude Lindstad til NTB ved 17-tiden.

Sjekk trafikkmeldinger fra Statens vegvesen her!

Tett ved Elverum

Det er også mye trafikk inn mot Elverum, der køen er stillestående eller beveger seg svært sakte i omtrent ei mil på riksvei 25. En strekning som tar 20 minutter å gjøre, må man søndag ettermiddag beregne over én time på. Videre fra Elverum flyter trafikken imidlertid fint.

Tidligere søndag, var det enda lengre kø.

- Det er meldt om kø, spesielt inn mot Elverum fra Bergeberget omtrent. Der skal det være godt med kø. Denne strekken er på nesten to mil, sa Pål Sundt Fredriksen, trafikkoperatør i Statens vegvesen, til Nettavisen ved 15-tiden søndag.

– Det pakker seg allerede fra Fageråsen på fylkesveg 26 ned mot Innbygda og videre mot flyplassen. Fra Bergeberget og inn mot Elverum sentrum er det også køer nå, sa operatør ved Vegtrafikksentralen, Trude Lindstad, til Østlendingen like før klokken 14.00.

Få oppdateringer om trafikken lenger ned i artikkelen.

(Artikkelen fortsetter under bildene.)

På E16 ved Fagernes er det søndag ettermiddag tett trafikk, før det løser seg opp ned mot Hønefoss. Der går det igjen sakte, ifølge trafikkoperatøren. Over Sollihøgda og inn mot Oslo er det få problemer.

For mandag er det meldt dårligere vær.

– Vi er spente på hvordan det går, sier trafikkoperatør Lindstad.

(Artikkelen fortsetter under)

Tunneltrøbbel i vest

I vest har det vært lange køer ved Gudvangatunnelen på E16, Tunnelen ble i likhet med flere andre stengt på grunn av luftforurensning søndag ettermiddag. Ved 17.30-tiden var det bare Gudvangatunnelen som fortsatt var stengt. I tillegg skapte en bil som sto i Fretheimtunnelen, ikke langt unna, problemer.

– Det har begynt å tette seg til ved knutepunktene på Vestlandet. Det er foreløpig fullt kjørbart, men med litt køer enkelte steder som inn mot Bergen og Stavanger, opplyste trafikkoperatør Marius Råve til NTB tidligere søndag.

Inn mot Trondheim er det stillestående kø mellom Lundamo og Hovin, opplyser Trøndelag politidistrikt.

Campingvogn tatt av vinden

Det har blåst kraftig på Vestlandet. Vinden kom fra sør og dermed traff den Sotrabroen, skriver Bergensavisen.

Rett etter politiet gikk ut og advarte mot vinden, gikk det galt.

– En campingvogn sperret trafikken, etter å ha vrengt seg i den sterke vinden, opplyste operasjonsleder Frode Kolltveit, til BA.

Dermed ble broen stengt i begge retninger. Heldigvis klarte de å fjerne campingvognen fra veibanen ganske kjapt. Like før klokken 15.00, var broen åpnet igjen og trafikken går som normalt.

Veier stengt

Det var ventet at intens nedbør, sterk vind og stengte fjelloverganger ville prege påsketrafikken i stor grad.

Riksvei 7 over Hardangervidda er søndag stengt for personbiler og mindre kjøretøy. Det er kolonnekjøring for kjøretøy over 7,5 tonn, ifølge Statens vegvesen.

Riksvei 13 over Vikafjellet er helt stengt på grunn av snøras og fare for nye ras, og en ny vurdering skal gjøres mandag klokka 10.

- Det er dårlig vær i fjellet og vanskelige kjøreforhold. De fleste overgangene er åpne, men Hardangervidda er stengt for små kjøretøy og kolonnekjørt for store kjøretøy. Vikafjellet er stengt på grunn av snøras og fare for ras, og blir ikke åpnet i dag, sier Sundt Fredriksen til Nettavisen rundt kl 15.

Flere andre fjelloverganger, som fylkesvei 50 Hol-Aurland og riksvei 52 over Hemsedalsfjellet, er åpne.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Også fylkesvei 27 over Venabygdsfjellet ble stengt på grunn av det dårlige været søndag.

- Det er bare å regne med kolonnekjøring, sa vaktoperatør Ken Ove Holm ved Vegtrafikksentralen til BA tidligere i dag.

Ifølge Sundt Fredriksen i Statens vegvesen er det vanskelig å si om trafikken vil øke i løpet av kvelden og ettermiddagen.

- Vi så en tendens til at det var en del som dro allerede i går. Trafikken har også begynt ganske tidlig i dag på grunn av været, så det er vanskelig å si om vi får en høyere topp enn det vi har nå, sier han til Nettavisen.

Reklame

Endelig på lager igjen: Ladekabelen som kutter strømmen selv

Kommentarer til denne saken