*Nettavisen* Nyheter.

Påskeværet: Påskeidyll blir det disse to dagene

Skal man ut på tur i påsken, burde man utnytte dagen i dag.

10.04.20 09:42

Det er en spesiell tid vi er inne i med koronapandemien som preger landet vårt, og dermed også påskeferien vår. Det er forbudt å dra til hytta, man skal unngå «unødvendige fritidsreiser» og holde avstand til folk.

Helse- og omsorgsminister Bent Høie har likevel oppfordret til at man kommer seg ut på tur i nærområdet og får frisk luft og aktivitet, så lenge man ikke er «Severin Suveren». Da er det to dager denne påsken som burde utnyttes for å gå tur, ifølge meteorologen.

NYHETSSTUDIO: Få de siste nyhetene om viruspandemien

- Påskeidyllen blir på torsdag og fredag, så kommer det et lavtrykk som erstatter det fine været Østafjells med nedbør på lørdag. I høyereliggende strøk vil nedbøren etter hvert gå over til snø, sa vakthavende statsmeteorolog Martin Granerød til Nettavisen torsdag.

Snø og vind

Det har vært storm i Nord-Norge før påsken, men skjærtorsdag vil stormen avta og det vil være muligheter for sol. Det er uansett ventet mer snø i landsdelen gjennom påsken.

- Det positive er at det ikke vil bli sterk vind, sier statsmeteorolog Charalampos Sarchosidis til NTB.

Les også: Slik blir påskeværet

Vestlandet får litt skyer, mens Trøndelag og Møre og Romsdal må regne med litt snø.

Klikk på bildet for å forstørre. NORD: I nord blir det grått og muligheter for regn enkelte steder. Det beste været får man på torsdag.

NORD: I nord blir det grått og muligheter for regn enkelte steder. Det beste været får man på torsdag. Foto: @Meteorologene (Twitter)

Skiføre

Selv om årets fjellpåske for mange ble med drømmen grunnet koronasituasjonen og hytteforbudet, så er det fortsatt muligheter for å komme seg ut på en skitur i påsken. Hvis du bor i Oslo-området kan marka tilby gode forhold.

Les også: Her kan du gå på ski i påsken

- Det er skiføre nord i Marka, og fra cirka 450-500 meter over havet. Så i høyden finner du skiføre, en times kjøretur fra Oslo, sier skiforeningens løypesjef Hege Blichfeldt Sheriff til Nettavisen.

Hun oppfordrer nordmenn til å komme seg ut og koble av, til tross for den vanskelige tiden vi er inne i.

Les også: Forsker advarer og ber deg bruke solkrem: – Det vi ser nå har vi ikke sett på veldig lenge (+)

- Kom dere ut på tur, og få et frikvarter i unntakstilstanden, er hennes klare beskjed.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag