RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pass deg for kjærlighets-virus

Du bør styre unna fristende kjærlighetserklæringer i dagene som kommer.

Torsdag er det den store Valentine's Day, og i den forbindelse prøver mennesker over hele verden å uttrykke at de er glad i noen rundt seg.

Ris bak speilet
Men du bør være forsiktig med å bli for smigret av kjærlighetserklæringer på e-post, og da særlig hvis det kommer i form av et elektronisk postkort.

Flere av de store sikkerhetsselskapene går nå ut og advarer mot store mengder e-post som har blitt sendt ut som spam gjennom datamaskinene som kontrolleres av den famøse Storm-ormen.

Mottar romantisk e-post
E-post-brukere over hele verden mottar en romantisk-epost som lokker deg til å kjøre programmet Valentine.exe.

- Dersom du gjør det, blir maskinen din en del av Storm-nettverket. Dette er kontrollert av bakmennene som vil begynne å bruke maskinen din til å sende spam og eventuelt infisere andre uskyldige brukere, sier sikkerhetsekspert Okan Kalak i Trend Micro i en pressemelding.

Taktikken er ikke helt ulik den vi så for mange år tilbake med det såkalte Love Letter-viruset som spredde seg i voldsom fart med å hevde å være en kjærlighetserklæring fra en du kjente.

Pass også på lenker
Og du skal ifølge sikkerhetsselskapene ikke bare være tilbakeholden med å trykke på vedlegg i e-post.

- Ikke trykk på linker fra ukjente avsendere selv om det virker aldri så romantisk. Send heller et ekte kort istedenfor et digitalt, sier Kalak.

Lenker kan føre direkte til nettsider som infiserer datamaskinen din uten at du trenger å gjøre noe som helst.

Selv om det først er torsdag den store kjærlighetsdagen er, så har virussprederne for lengst begynt å spamme ut sine virus.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere