Pass opp for dette på stevnemøtet

Foto: (Thinkstock.com)

Ny undersøkelse avslører hvorfor det går galt.

03.04.19 11:25

Har du opplevd å ha vært på en «date» med en hyggelig fyr eller søt jente, føler at det har gått kjempebra men så blir det aldri noe mer?

Svaret er kanskje ikke så komplisert som man skulle tro.

I en ny undersøkelse utført av TNS for Match.com avslører nemlig både menn og kvinner hva de misliker sterkt med motparten på den første daten.

Ta personlighetstesten og se dine matcher (Gratis og anonymt)

Overhyggelig og for personlig
Først og fremst avslører undersøkelsen at kvinner generelt er mer kritiske til motparten enn menn, og på topp (96 %) på deres liste over hva som ergrer dem mest ligger det å være overhyggelig eller for personlig.

Mennene derimot mener ikke dette er så problematisk og kun 6 av 10 norske menn synes dette er plagsomt.

Komplimenter
Videre avdekker undersøkelsen at hele 92 prosent av norske kvinner misliker å få mange komplimenter på første date. Dette gjør seg ikke like gjeldende blant gutta - kun 71 prosent har oppgitt at de ikke liker dette.

Foto: (Thinkstock.com)

«Det er alltid viktig å finne balansen på første date. Alle kvinner blir glade for komplimenter, men man skal ikke overdrive heller, det vil fort kunne føre til at vi kan betvile oppriktigheten i lovordene», sier markedssjef Anna Bofeldt i Match.com.

46 single finner sin partner på Match hver dag. Prøv gratis du også!

Skravlebøtte
Kvinner irriterer seg også i større grad enn menn over at motparten skravler for mye, og verst er det om vedkommende skravler mye om selg selv. Menn er ikke like misfornøyde med en skravlebøtte, men er enig i at det er usjarmerende om innholdet blir i overkant selvsentrert.

Et annet interessant funn er at kvinner i større grad enn menn misliker at tema giftemål og barn kommer på banen. Hele 64% av kvinnene ytrer dette, mens kun 5 av ti menn samtykker i at dette er ukomfortabelt.

Antrekket av betydning
Ikke overraskende er kvinner også mer opptatt av hva mannen har på seg enn omvendt. Men han sier han ikke blir skuffet om hun ikke kler seg utfordrende, samtidig som at han ikke ønsker at hun er for konservativ heller.

Som kvinne skal du være obs på at hele 77% av mennene synes kvinner bruker for mye sminke, og veldig mange misliker også at partneren er overparfymert. «Go natural» er med andre ord regelen å følge her.

Enige i noe
Til tross for at menn og kvinner reagerer i større eller mindre grad på en del faktorer, finnes det også karaktertrekk som begge kjønn mener er svært usjarmerende.

Som det å komme for sent til daten. Hele 96 prosent av kvinnene og 85 prosent av mennene oppgir at de blir oppgitt over dette.

Videre enes menn og kvinner om at pinlig stillhet kan være en turn-off, så pugg ti nøkkelord for samtaleemner før neste stevnemøte slik at du slipper å komme opp i denne situasjonen.

Og glem for all del ikke at mobilbruk er tabu. Ingen av kjønnene liker at partneren for kvelden snakker i telefonen, og det er jo ikke så rart i og med at mobilbruk på en date både er uhøflig og vitner om dårlig folkeskikk.

Sist men ikke minst så liker ingen av kjønnene at kveldens bordpartner legger ut om tidligere forhold og ekser. Ikke snakk om det før han eller hun spør er en god huskeregel her, og det skjer nok ikke på første kvelden skal vi tro deltagerne av denne undersøkelsen.

Klar for en date?
Nå har du fått en del tips - er du klar for en date?

På Match finner du mange single fra både inn- og utland som leter etter en partner og som vil bli glade for en invitasjon ut.

Her kan du søke og sende en meldig - helt gratis

Trenger du hjelp?

Ta personlighetstesten og se hvem som passer for deg:

Klikk her for å bli matchet

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.